Vyöhyketerapia ja raskauden suunnittelu, raskausaika ja synnytys

Vyöhyketerapiaa on käytetty jo raskautta suunniteltaessa antamaan keholle sykäys tehostaa ja tasapainottaa kehon omien toimintoja. Jos on vaikeuksia tulla raskaaksi, vyöhyketerapiasta voi olla apua. Hedelmättömyyteen on monenlaisia syitä (hormonitoiminnan epätasapaino, ylipaino, STRESSI, suoliston kunto ja aineiden imeytyminen yms.) Vyöhyketerapialla voidaan vaikuttaa kokonaisvaltaisesti moniin kehon toimintoihin (esim. hormonitoimintaan) ja helpottaa näin raskauden alkamista. On hyvin yksilöllistä, kuinka monta hoitokertaa tarvitaan. Kehoon vaikuttaa myös mieli ja tunteet, ja stressiä voi tulla kehoon myös tunnepuolen käsittelemättömistä asioista. Stressi vaikuttaa kaikkiin kehon toimintoihin ja heikentää hormonitoimintaa myös.

Raskauden ensimmäinen kolmannes on aikaa, jolloin ei hoitoja suositella keskenmenon vaaran vuoksi. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen voi terapiaa tehdä jos siihen tarvetta on, mutta hoito tehdään kevyemmin ja vain ne alueet, joissa sillä hetkellä on epätasapainoa.Jos ei ole aiemmin käynyt vyöhyketerapiassa, niin silloin terapiaa on parempi tehdä vasta lähellä laskettua aikaa.

Terapiasta voi olla apua häpyluun liitoskipuihin, turvotuksiin ja sen tuomiin puutumisiin, lihasjäykkyyteen, yleiseen rentoutumiseen jne.

Raskauden viimeisen kuukauden aikana voi terapian avulla valmistaa kehoa ja mieltä tulevaan synnytykseen. Terapiasta voi olla hyötyä synnytyksen käynnistymisessä lasketun ajan tultua. Vasta laskettuna aikana voidaan tehdä terapia kokonaisuudessaan ja näin auttaa synnytyksen käynnistymistä. Terapia voi helpottaa ja nopeuttaa synnytyksen etenemistä.

On tärkeä muistaa, että terapialla ei pakoteta kehoa mihinkään. Hoidolla tuetaan kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.

Myöskin vauvan tulo maailmaan tapahtuu juuri sillä hetkellä, kuin sen on tarkoitus tapahtua. Kuullostaa mystiseltä, mutta elämässä on myös kaiken järjen seassa asioita, jotka ovat mystisiä, merkillisiä, käsittämättömiä. Annetaan sillekin mystisyyden ja salaisuuksien verholle tilaa ja kunnioitusta tämän kaiken tehokkuuden ja järjellä perustelemisen rinnalla.

Synnytyksen jälkeen vauvaa on hyvä käyttää terapiassa. Varsinkin jos synnytys on ollut pitkä ja vauva ollut kauan ahtaassa synnytyskanavassa, tai jos on ollut imukuppisynnytys yms. Näistä asioista johtuen on usein niin, että vauvalla on lihasjumituksia kehossa, jotka aiheuttavat verenkierron heikkenemistä ja hermojen pinnetiloja ja sitä kautta kipuja, ruoansulatuksen häiriöita ym. Silloin vauva on itkuinen ja voi kärsiä esim. refluksioireista. Ikärajaa ei vauvaterapialle ole, joten vauvan voi tuoda terapiaan heti kun itse vaan pystyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.