Jäsenkorjausopintojen lopputyön aiheenani on jäsenkorjauksen käyttö ja hyöty lasten ja nuorten erilaisissa vaivoissa

Perinteisen jäsenkorjauksen erikoistumisopinnoissa saadaan lisää tekniikoita kehon jumitusten avaamiseen ja nivelten hellävaraiseen tasapainotukseen ja mobilisointiin. Erikoistumisopintojen aikana tehdään kirjallinen lopputyö jostain itseä kiinnostavasta aiheesta.

Olen pikkuhiljaa tehnyt päätöksen lopputyöni aiheesta. Minua kiinnostaa jäsenkorjauksen vaikutus lasten ja nuorten erilaisiin vaivoihin. Lapsilla voi olla kasvukipuja, jännityspäänsärkyjä, vatsakipuja, harrastusten tuomia rasitusvammoja, murtumien, nyrjähdysten ja revähdysten jälkeisiä pidentyneitä oireiluja, lannerangan epätasapainosta aiheutuvia virheasentoja ja lihasjumituksia sekä kipuiluja, skolioosia selkärangassa, yms.

Olen kuullut pitkään työtä tehneiltä jäsenkorjaajilta, että jäsenkorjauksesta on ollut apua ja helpotusta lasten ja nuorten vaivoihin, ja haluankin myös itse keskittyä havaitsemaan ja oppimaan miten se auttaa ja missä ajassa yms.

Lasten jäsenkorjaukseen varataan aikaa 1 tunnin verran, nuorten kohdalla reilu tunti, koska keho on isompi, niin siihen menee luonnollisesti enempi aikaa. Hoito tehdään kuten aikuisillekin, aloitetaan jalkateristä eli perustuksista. Ensimmäisen hoidon aikana tasapainotetaan koko kehoa ja jatkossa keskitytään tarkemmin oireileviin kehonalueisiin.

Hoidon aikana keho peitetään pyyhkeellä ja lakanalla, mutta lapselle kannattaa etukäteen sanoa, että hän joutuu riisumaan vaatteita ja olemaan alusvaatteilla, koska hoito tehdään paljaalle iholle. Hoidon aikana käytetään hajutonta öljyä ja kuitupaperia, jotta saadaan parempi vaikutus syvemmille kudoksiin. Ensimmäisellä kerralla lapsi saattaa tuntea jännitystä, kun ei tiedä, että mitä hoidon aikana tapahtuu ja kun on vieras ihminen kehoa lähellä. Hoidon aikana kerron lapsille, mitä olen tekemässä ja mitä seuraavaksi tapahtuu, niin se auttaa jännittämiseen. Toisella hoitokerralla on jo helpompaa, eikä lapsi jännitä niin paljoa.

Aikuinen voi olla huoneessa paikalla varsinkin ensimmäisellä hoitokerralla. Pienemmän lapsen ollessa kyseessä, oman aikuisen läsnäolo tuo turvallisuuden tunnetta. Isomman lapsen kohdalla kannattaa jutella lapsen kanssa, että haluaako hän aikuisen odottavan huoneessa hoidon ajan. Monesti esimerkiksi teini-ikäisen kohdalla on niin, että he eivät halua oman aikuisen läsnäoloa.

Jäsenkorjausta olen tehnyt omille 9- ja 15-vuotiaille lapsilleni sekä muutamalle muulle lapselle. Omat lapseni harrastavat motocrossia ja salibandya, joten niiden lajien tuomista rasituksista on jo jonkin verran tietoa. Salibandyssa tuli aika nopeasti esille se, että siinä on polvet, nilkat ja jalkaterät melko kovilla ja usein tulee nilkkojen nivelsiteiden revähdyksiä ja jalkapohjan kipuja. Hankin pojalle salibandyyn kevyet mutta tukea antavat nilkkatuet, jotka estävät sen, ettei nilkka pääse kääntymään liikaa ulos- tai sisäänpäin ja näin on säästytty kivuliailta vammautumisilta. Lisäksi olen jäsenkorjauksella hoitanut jalkaterän, jalkojen, selän ja lantion alueita. Motocrossin kuormitus taas on paljon rintarangan, rintakehän, yläselän, käsien, olkapäiden, niskan alueella, mutta myös jalat ja keskikehon lihakset tekevät kovaa työtä. Siinä on tärkeää tehdä koko kehon jäsenkorjaushoito, mutta keskittyä erityisesti yläselän, rintakehän, käsien ja niskan alueelle.

Jäsenkorjauksessa lasta kannattaa käyttää vähintään kolme kertaa ja hoitoväli olisi hyvä olla kaksi-kolme viikkoa. Lasten jäsenkorjaushoidon hinta on 25 euroa opiskelujeni ajan.

Huom!! Akuuttien vammojen tsekkaus on tehtävä ensin lääkärillä, joka tarkistaa onko vakavampaa vammaa tullut ja sitten kudosten parannuttua voidaan tehdä jäsenkorjaushoitoa.

Tervetuloa perinteiseen jäsenkorjaukseen, joka on lempeä ja turvallinen hoitomuoto.