Vyöhyketerapia hoitomuotona

No miten jalkojen hieronnalla voi vaikuttaa koko kehoon? Miten sieltä jalkaterästä muka löytyy kaikki kehon elimet, kudokset, verisuonet, soluja myöten?

No en tiedä, mutta niin ne vaan löytyvät. Varsinkin vauvojen kohdalla vyöhyketerapia on näyttänyt sen, että se toimii. Vauvat eivät vielä ajattele ja analysoi, he elävät keho-tunne-aisti-sielu-maailmassa ja he saavat hyvin apua vyöhyketerapiasta.

Aikuisilla vaikutukset tulevat monesti hitaammin, ja tarvitaan useampi hoitokerta, että keho pysyy uudessa tasapainossa. Mieli ja järki saattavat olla myös hidasteena, jopa esteenä. Monesti ollaan asiakkaan kanssa huomattu, että jokin pitkään jatkunut vaiva, jonka vuoksi asiakas ei varsinaisesti tullut hoidettavaksi, onkin hävinnyt tai on normalisoitunut. Se on sitä kokonaisvaltaisuutta.

Vyöhyketerapia on lempeä ja kokonaisvaltainen hoitomuoto. Se ei pakota kehoa mihinkään, vaan antaa sykäyksen keholle, jotta keho alkaisi toimimaan optimaalisemmin siellä, missä on epätasapainoa.

Jokaisen keho ottaa vastaan sen mihin sillä on kunakin hetkenä energiaa. Siksi hoitojen jälkeen on hyvä ottaa rennosti, jotta se energia, mikä kehon korjaaviin prosesseihin tarvitaan, olisi kehon käytössä, eikä se menisi muuhun. Ikkunanpesut ja siivoamiset kyllä odottavat tekijäänsä, ne eivät lopulta ole se tärkein juttu.

Vaan tärkein juttu olet sinä: mielesi ja kehosi, joka tarvitsee rauhaa, tilaa ja aikaa sekä huomiota sinulta itseltäsi.

Pahenemisvaihe eli hoitoreaktio johonkin ongelmaan hoidon jälkeen on merkki siitä, että kehossa on alkanut tapahtumaan korjaavia prosesseja, puhdistumista kuonasta.

Toisen kehossa asiat tapahtuvat nopeammin, toisen kehossa hitaammin. Tilanteeseen vaikuttaa myös se, kuinka pitkään on epätasapaino jatkunut. Mitä enemmän keholla on puhdistettavaa, sitä kauemmin menee ennenkuin se pystyy alkaa rakentamaan.

Mutta kehon pyrkimys tasapainoon on kyllä jotain ihmeellistä. Koko ajan kehossa on valmiina aktivoitumaan eri järjestelmät, jotka puhdistaa, eliminoi, mittaa, viestittää, kuljettaa, antaa käskyjä, korjaa ja rakentaa, keksii toisen keinon, kun yksi järjestelmä pettää yms.

Puhdistumiseen ja Tasapainottumiseen keho tarvitsee vyöhyketerapian lisäksi hyviä, itselle sopivia stressinhallintakeinoja, puhdasta vettä, suoloja ja monipuolisesti ravintoaineita, joista se voi alkaa puhdistamaan, korjaamaan ja rakentamaan.