Intuitiivinen hoito

 

Intuitiivinen hoito on kehittynyt pikkuhiljaa oppimieni tekniikoiden kautta. Se on synteesi yhdistäen kehohoidot ja energiahoitamisen.

Hoidon kulku etenee sen mukaan, mikä keho ja kertoo hoidon aikana. Hoito on siis joka kerta erilainen, ja käytettävät kehon pehmittely- ja hierontatekniikat muotoutuvat sen mukaan mikä on tilanne. Tarvitaanko enempi fyysistä kehon pehmittelyä ja stimulointia vai lähestytäänkö energialla tai kummallakin.

Hoito tehdään hoitopöydällä ja/tai istuen penkillä, vaatteiden päältä. Aloitan hoidon keskittymällä ensin kuuntelemaan, mitä hoidettavan keho kertoo tarvitsevansa. Sitten annan tekniikoiden ”tulla esille”, eli alan pehmittelemään kehoa siinä järjestyksessä ja niillä tekniikoilla, jotka siinä hetkessä tuntuvat oikeilta ja mitä asiakas on kertonut huomioista kehossaan hoidon alussa.

Tässä hoidossa yhdistyy siis energiahoito ja fyysisemmät tekniikat. Fyysisen kehon tekniikoita ovat intialainen päähieronta, jäsenkorjaus, vyöhyketerapia, akupainanta, joita tulee hoitoon mukaan sen mukaan, mikä on tarpeellista. Kehoa availlaan ja pehmitellään ja tasapainotetaan vaatteiden päältä. Korkeintaan sukat riisutaan.

Energian virtauttaminen eli energiahoito on mukana koko hoidon ajan. Energiahoidossa energia tietää minne sen tarvitsee mennä ja mitä sen tarvitsee tasapainottaa. Voi olla, että energiakentässä on tasapainotettavaa, jota energia lähtee korjaamaan. Kaikki epätasapainon tilat ovat jo energiakentässä olemassa, ennen kuin ne tulevat näkyviin konkreettisesti kehon toiminnassa.

Hoidon aikana voi kertoa ääneen tuntemuksista, jotka on kehoon tallentuneet esim. muistoina tai tunteina. Aina ei tuntemuksista saa selkeää aistimusta, vaan kehossa voi tuntua ärsyttävältä tai painavalta. Kun sitä kohtaa kehossa huomioidaan rauhassa, niin voi alkaa virrata ymmärrystä siihen, että mitä tunteita tai asioita sieltä kehon kokemuksena muotoutuu.

Hoito rentouttaa, avaa ja tasapainottaa kehoa sekä mieltä ja lievittää stressiä, joka on monen epätasapainotilan taustalla.