Mobilisoiva jalkahieronta

 

Jalkahieronnassa käytetään jäsenkorjauksellista eli mobilisoivaa hierontaa, klassista hierontaa ja myös tarvittaessa käsitellään vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä.

Mobilisoivassa jalkahieronnassa käsitellään ja pehmitellään kaikkia kudoksia jalkaterän, säärten ja pohkeiden alueelta; sidekudoksia eli faskioita, lihaksia, jänteitä, niveliä.  Mobilisoivassa hieronnassa käytetään hyväksi asiakkaan liikeratoja. Kaikki tehdään luonnollisten liikeratojen puitteissa, eikä mitään väännetä vääriin asentoihin tai tehdä kivun kautta.

Jalkaterät on tärkeä perusta koko kehon tasapainolle. Nilkan niveliin voi tulla lukkiutumia ja se vaikuttaa pikku hiljaa koko kehoon ulottuen aina leukaniveleen saakka ylempien nivelien kautta (polvi, lonkka yms.) sekä kehon faskialinjojen kautta. Myös nilkan alueen leikkausarpiin on voinut syntyä kiinnikkeitä, joka vaikuttaa muihin kudoksiin, niitä kiristäen ja faskiaa jäykistäen.

Nilkan nyrjähdykset ovat melko tavallisia, ja ne voivat ajan saatossa tehdä epätasapainoa kehoon kineettiseen ketjun kautta. Nilkan nyrjähdyksestä voi ylempi tai alempi nilkkanivel mennä lukkoon. Silloin nilkan liike ei ole enää normaali. Se vaikuttaa myös muiden nivelien toimintaan ajan saatossa.

Nivelsiteissä tai muissa kudoksissa tapahtuneiden repeämien jälkeen saattaa muodostua arpikudosta, joka aiheuttaa kipuja. Kivut aiheuttavat sen, että kävelyasento muuttuu, kun yrittää keventää kipuilevan raajan painoa. Lihasten kiinnityskohdat saattavat joutua koville ja tulehtua, esimerkiksi akillesjänteen kiinnityskohta kantapään takana. Jalkapohjassa oleva plantaarikalvo voi tulla joustamattomaksi ja kipuilla, kantapään alle voi kerääntyä kalkkia eli ns. luupiikki.

Jalkahieronta rentouttaa ja sopii hyvin hemmotteluhoidoksikin, mutta on samalla tehokas ja vaikuttava hoito koko keholle. 

Hieronta kestää n. 45 minuuttia.

Jos sinulla on tarttuva sieni-infektio jalkapohjissa, niin hierontaa ei voi tehdä. Juuri tapahtuneet, vielä paranemassa olevat nilkan alueen revähdykset ja tapaturmat ovat hoidon esteenä. Kudosten tulisi olla parantuneet, jonka jälkeen on hyvä käsitellä jalkaterien ja nilkan alueita.

Myös osteoporoosi ja laskimotukokset/suonikohjut pohkeiden alueella estävät hoidon tekemisen. Reumaatikoilla jalkaterien alueen tulehtuneet nivelet jätetään hieromatta. Tulehdus voi levitä laajemmalle, jos sitä lähdetään hieromaan. Parasta on hieroa silloin, kun tulehduksia ei ole.

Kannattaa aina kysyä, jos ei ole varma, että voiko itselle jotain hoitotekniikkaa tehdä.