Mobilisoivat pehmytkudostekniikat

 

Elokuussa 2020 ilmestyi perinteisen jäsenkorjauksen tekniikoista kirja pääkouluttajaltamme, vuosikymmeniä alalla toimineelta Leila Kattilakoskelta.

 

Kirja kattaa perinteisen jäsenkorjauksen kaikki tekniikat, näyttää miten kehon kineettinen ketju korjataan ja perustelee, miksi näin tehdään. Kirjassa on myös videot kaikkiin tekniikoihin.

 

Kirjan tekijä, perinteisen jäsenkorjauksen kouluttaja Leila Kattilakoski, on ollut opettajana 26 vuotta, ensin kalevalaisen jäsenkorjauksen parissa 11 vuotta ja sittemmin viimeiset 15 vuotta perinteisen jäsenkorjauksen parissa.

 

Leila on tehnyt vuosina 2000-2001 ensimmäiset kalevalaisen jäsenkorjauksen koulutusmateriaalit ollessaan Kansanlääkintäseuran jäsenenä ja sen toiminnassa mukana. Aiemmin ei ollut kursseilla ollut vielä mitään materiaaleja, vaan oppilaat katsoivat kouluttajien työskentelyä ja tekivät itse muistiinpanonsa siitä mitä näkivät ja kuulivat. Leila halusi alkaa helpottamaan oppilaiden opiskelua ja kokosi pikku hiljaa opettajilta saamaansa oppia kirjalliseen muotoon.

 

Sittemmin, kun Leila erosi Kansanlääkintäseurasta, jatkoi hän oppimateriaalien työstämistä ja nimesi uudet materiaalit Perinteiseksi jäsenkorjaukseksi. Hän aloitti vuonna 2006 perinteisen jäsenkorjauksen oppilaiden kouluttamisen Ilmajoella. Leila kehitti hoitotekniikoita kevyemmäksi, koska osa aiemmista tekniikoista, joita kalevalaisen jäsenkorjauksessa oli käytetty, olivat raskaita ja epäergonomisia.

 

Perinteinen jäsenkorjaus on mobilisaatiohoitoa, jossa hyödynnetään ihmisen luontaisia liikeratoja, eikä nivelien liikeratoja ylitetä tai tuoteta kipua.

Kirja tuo kaikkien nähtäville perinteisen jäsenkorjauksen tekniikoita, jotka ovat lempeitä ja kivuttomia, mutta hyvin tehokkaita. Kirjan videot opastavat tekniikoiden käyttämiseen aivan eri lailla kuin pelkät kirjalliset materiaalit.

 

Jäsenkorjausopintojen aikana meillä oli oppimateriaaleina monisteet, joissa oli myös kuvia tekniikoista sekä sen lisäksi dvd:t, ja se oli todella hyvä vahvistus oppimiseen. Nyt tähän Mobilisoivat pehmytkudostekniikat-kirjaan on kuvattu uudet selkeät videot ja se toimii todella hyvänä oppimateriaalina. Kirja toimii hyvänä tukena arjen työssä.