Vyöhyketerapiaa jalkaterien ja korvanlehtien alueille

 

Olen jo vuosia sitten opiskellut akupunktiokursseilla korvanlehtien aku-/vyöhyketerapeuttisia pisteitä. Silloin tällöin vyöhyketerapian yhteydessä olen käsitellyt myös korvanlehtien alueita jalkaterien heijasteiden lisäksi. Loppuraskauden hoidoissa olen laittanut synnytystä edistävät aurikulohelmet korvanlehtiin lasketun ajan tienoilla.

 

Olen laittanut ihan omaksi palveluksi vyöhyketerapian, jossa käsittelen kumpiakin alueita, sekä jalkateriä että korvanlehtiä. Korvanlehtien alueet ovat todella voimakkaat ja monesti korvanlehti alkaa punoittaa ja tuntuu kuumalta, kun sitä käsittelee. Korvanlehtien käsittely rauhoittaa ja tasapainottaa kehoa, rentouttaa lihaksia, vähentää kipuja, vähentää levottomuutta ja ahdistusta. Vaikutukset ovat lempeän vahvat, ja tuntuukin hyvältä yhdistää jalkaterät ja korvanlehdet samaan hoitoon.

 

Korvanlehdistä löytyy koko keho pienoiskoossa. On lihakset, luut, hermosto, sisäelimet ym. Siksi niiden käsittely vaikuttaa monenlaisiin vaivoihin. Ja ennenkaikkea, kuten vyöhyketerapia jalkateriinkin; vaikuttaa kokonaisvaltaisesti rentouttaen ja rauhoittaen sitä, mitä tarvitsee ja stimuloiden ja kiihdyttäen sitä mitä tarvitsee. Tärkeintä on se, että annetaan sykäys keholle, jonka keho itse käyttää tasapainottumiseen ja korjaamiseen.

 

Korvanlehtiin voidaan laittaa hoidon lopussa myös muutama aurikulohelmi, joka stimuloi heijastepistettä hoidon jälkeenkin. Eli kyseessä on kasvin siemen, joka on kiinnitetty ihoteipin palaseen. Korvan alueelta etsitään tulitikulla painellen juuri oikea akupiste, johon siemen laitetaan kiinni. Esimerkiksi vaikkapa lantion alueen tai niskan pisteeseen. Oikea akupiste tuntuu vähän aremmalta yleensä kuin sellainen alue, jossa ei ole minkään elimen akupistettä. Pisteeseen kiinnitetään ihoteipinpalasessa kiinni oleva siemen, jota voi hoidon jälkeen päivittäin muutaman kerran päivässä painella.

 

Aurikulohelmet voivat olla paikallaan 1-5 vrk. Joskus ne putoavat pois itsekseenkin, kuin merkkinä siitä, että sitä kohtaa ei tarvitse enää stimuloida. Joskus joku kohta voi alkaa tuntumaan ikävältä ja siitä voi helmen nappasta itse sitten jo aiemmin pois.