ENERGIAHOITO

 

 

Minulla oli aiemmin palveluissani sekä Reiki että Intuitiivinen energiahoito, mutta asian selkeyttämiseksi olen päättänyt yhdistää ne ja tehdä yhden ainoan palvelun eli energiahoidon. Energiahoito on energian välittämistä, energialla hoitamista, on se sitten mihin tahansa kaavaan tai oppiin liitetty.
Kyse on kuitenkin samasta universaalista energiasta, jota erilaisin tekniikoin käytetään auttamaan ihmistä tai elävää olentoa, parannetaan mennyttä tapahtumaa, lähetetään energiaa tulevaan.
Energiahoidon aikana yhdistän reikihoidon periaatteita muihin energiahoidon tekniikoihin ja käyn myös kehon tasapainotekijät läpi energiahoidon keinoin eli tarkistan lantion asennon, niskan, lonkkien ja polvien asennot ja tasapainotan niitä tarvittaessa energiahoidolla.
Olen opiskellut energia-asioita vuosien varrella paljon. Pisin opiskelu on ollut Reikin parissa. Olen 2000-luvun alkupuolella käynyt Reiki I -kurssin ja pikku hiljaa täydentänyt kursseja ja käynyt Reiki III-kurssin 2015-2016. Reiki III-kurssi antaa valmiudet myös opettaa Reikin eri tasoja.
Olen opiskelut hiljattain myös kundaliinireikin tekniikoita sekä Suomen energiahoitajien luomassa koulutuksessa. Siinä opiskellaan erilaisia  tekniikoita energiakehon, chakrojen ja tunnekehon puhdistamiseen ja energisointiin sekä tasapainotukseen.
Opinnot etenevät pikku hiljaa ajan kanssa ja sieltä saan lisää työkaluja energiahoitamiseen.Nuo työkalut ovat kuitenkin lopulta tarpeettomia, sillä kaikki tapahtuu nyt-hetkessä, ilman mitään tekniikoita, mutta mielelle on selkeämpää, että on jotain, jolla hahmottaa ja sanoittaa se, mitä on vaikea ymmärtää ja hahmottaa, kuten energian hienovaraisia ilmentymiä. Kaikelle ei välttämättä löydy edes sanoja.
Minulla on myös käytynä Uuden ajan kanavointi-koulutus vuodelta 2015, jolloin teimme selvännäkö ja meediointi-harjoituksia ja energiakentän kanavointia. Tällä hetkellä en juuri tee kanavointeja, mutta se  koulutus oli hyvä laajennus asioiden ymmärtämiseen ja energiahoitamiseen, sain taas lisää työkaluja pakkiini.
Silloin tällöin teen kodin, paikkojen,tilojen energiapuhdistusta ja välillä minut ohjataan tekemään valosaattoja, jossa ohjataan tänne jonkinlaiseen välitilaan jäänyt sielu pois, kohti valoa. Valosaatto saattaa tulla aivan yhtäkkiä, keskellä arjen touhua, ennalta-arvaamatta. Monenlaisia energiapuolen juttuja kulkee siis arjessa mukanani.
Energiahoitaminen vaatii myös harjoitusta kuten mikä tahansa hoitaminen. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut enneunista, energian tuntemiseen ja näkemiseen liittyvistä kokemuksista, enkeleistä ja kaikesta mitä näkymättömään maailmaan liittyy.
Uskon, että olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa sekä tämän maailman että verhon takana olevan maailman kanssa, mutta emme vain aina näiden fyysisien aistien kautta pysty sitä kokemaan niin selkeästi.
On opittava antautumaan ja avautumaan. Ja luottamaan. Katsottava välillä sisäänpäin, nähdäkseen ulospäin.
Energiahoitamisessa juuri tuo avautuminen on tärkeää. Ja täydellinen läsnäolo, antautuminen hetkelle. Olen hoitamisen aikana vain kanava energialle, joka kulkee kauttani hoidettavan kehoon ja energiakehoon. Minä en itse paranna mitään. Energia tietää missä sitä tarvitaan ja kuinka paljon.
Teen kyllä havaintoja, jotka ohjaavat minua hoidon aikana esimerkiksi keskittymään jonkin kehonosan hoitamiseen. Hoidon aikana käyn läpi mm. kehon ja chakrojen eli energiakeskusten tasapainotusta, energiakentän vahvistamista ja tasapainotusta. Pyrin havainnoimaan tuntemuksia, joita nousee sekä kehollisena että tunteina ja sanoittamaan ne tarvittaessa asiakkaalle.
Hoidon aikana pidän käsiä hoidettavan energiakentässä, keholla, ja käytän tarvittaessa myös paineluita, sivelyitä, koputteluja, ihan miten energia sillä hetkellä minua ohjaa. Käyn läpi koko kehoa ja asiakas on makuulla hoitopöydällä. Kun katson tasapainotekijät kehon tasolta, niin silloin asiakas on yleensä seisoma-asennossa. Näin keholla on paremmin myös vapautta liikehtiä, kun parasympaattisen hermoston aktivoituminen tapahtuu.
Kaikkein tärkein tehtävä energiahoidon aikana on olla puhdas kanava, joka on vain läsnä ja tuo turvan, jotta hoidettavan olisi mahdollisimman helppo avautua ja ottaa vastaan energian lisääntyminen kehossa.
Energian lisääntyminen auttaa erilaisia energiatukoksia eli tunteiden ja ajatusten aiheuttamia ”jumitiloja” avautumaan. Kaikki fyysinen ja psyykkinen stressi vaikuttaa siihen, että kehossa energiakanavat tukkeutuvat tai niiden virtaus vähenee, ja siitä seuraa ennen pitkää muutoksia myös fyysiseen kehoon mm. jatkuvana flunssana, kiputiloina, tunteiden epätasapainona, kroonisina sairauksina.
Energiahoidon tarkoituksena on myös rentouttaa hermostoa ja lihaksia, jotta keho saa itse parantavat ja tasapainottavat energiat käyttöönsä. Hoidosta voi olla apua kipuihin, fyysiseen ja psyykkiseen stressiin ja sen tuomiin epätasapainon tiloihin, unettomuuteen, levottomuuteen, lievään ahdistukseen ym.
Energiahoito on lempeä ja kokonaisvaltainen hoito, se rauhoittaa ja rentouttaa kehoa, välillä todella syvästikin. Energiahoito on aina rakkaudellista ja se on valoa, mahdollisuus tasapainottumiseen, parantumiseen, askel eteenpäin itsessään. Se on pysähtyminen oman kehon äärelle, omien ajatusten ja tunteiden äärelle, pois oravanpyörästä, jossa mikään ei tunnu riittävän. Puhdistumista ajatuskaavoista, joiden kautta luo elämää, jollaista ei halua elää.
Hoidon jälkeen voi esimerkiksi tuntea olevansa hetken aikaa herkempi tunnetiloissaan, voi olla väsyneempi, tai toisaalta virkeämpi, on levollisempi olo, voi nähdä voimakkaampia unia, lihakset tuntuvat rennommilta ja koko keho tuntuu rennommalta ja stressi vähäisempänä. Voi saada paremmin yhteyden itseensä ja tunteisiinsa, voi saada oivalluksia omaan tilanteeseensa.