Nestekiertoa edistävän hieronnan harjoitushoidot

 

Nestekiertoa edistävän hieronnan harjoitushoidot 45 e /60 min. lokakuun loppuun saakka.

 

Jääkö nilkkaan sukasta rantu tai turpoileeko sormet pökkelöksi helposti?

 

Olemme hierojakoulussa opetelleet nestekiertoa edistävää hierontatekniikkaa, jota voidaan käyttää lieviin tai kohtalaisiin turvotuksiin.

 

Hieronta tehdään kevyillä sivelyillä, ei käytetä painetta tai hankausotteita. Sivelyt ohjataan sydämeen päin ja lähimpiin imusolmukkeisiin päin. Käytetään myös kevyttä pumppaavaa tekniikkaa.

 

Hieronnalla edistetään siis imunestekiertoa ja sitä kautta vähennetään turvotusta.

 

Hieronnassa käytetään tarpeeksi öljyä, jotta ote säilyy keveänä.

 

Tämä hieronta on erittäin hyvä myös stressaantuneelle ihmiselle, se rauhoittaa ja rentouttaa hermostoa sekä laskee verenpainetta.

 

Sopii tehtäväksi myös raskauden myötä tulleisiin turvotuksiin. Turvotukset usein aiheuttavat kämmenien puutumista ja sormien jäykkyyttä. Tästä hieronnasta voi olla siihenkin helpotusta.

 

Raajoista voi ottaa ennen hierontaa mittanauhalla mitat, jotta nähdään sitten hieronnan jälkeisellä mittauksella, että onko nestettä lähtenyt liikkeelle. Mittaaminen on hyvä, konkreettinen tapa nähdä hieronnan vaikutukset.

 

Hieronnan jälkeen on tärkeä juoda nestettä tarpeeksi ja liikkua kevyesti, koska ne edistävät elimistön nestekiertoa.

 

Hieronta ei sovi sydämen vajaatoiminnasta johtuvien turvotusten hoitoon, tai silloin jos sinulta on poistettu useita imusolmukkeita. Myös jos turvotusta on paljon, niin silloin kannattaa ohjautua ihan lymfaterapeutin vastaanotolle.