baby s feet with white aster flower

VYÖHYKETERAPIASTA MUUTAMIA AJATUKSIA

 

 

Jokunen päivä sitten yksi asiakas mietti vyöhyketerapian yhteydessä, että miten se voi vaikuttaa koko kehoon, kun jalkateristä hierotaan.

 

Niin sitä itsekkin aina välillä mietin. Sitähän ei (vielä) ole millään lailla muuten kuin subjektiivisten kokemusten kautta todennettu, että jalkaterien heijasteita eri lailla painelemalla vaikutetaan kehoon ja sen toimintoihin tasapainottavasti.

 

Myös KORVANLEHDISTÄ löytyy koko ihminen ja sieltäkin kautta yksistään voidaan vaikuttaa koko kehoon. Kun nämä kaksi ääriosaa yhdistetään ja käsitellään niin vaikutus on todella vahva, mutta lempeä. Ja lisäksi korvanlehtien käsittely onnistuu sellaisellekin, jolle ei jalkaterien käsittely onnistu, esimerkiksi selkärangan hermopuristusten ja -vaurioiden tuoman jalkaterän ihon arkuuden vuoksi on mahdoton ajatus edes silitellä jalkaterää. Pelkillä korvanlehtien käsittelylläkin on ollut vahva vaikutus lihasjumituksiin, rentoutumiseen, vatsantoimintaan, verenkiertoon jne.

 

Muistan, että norjalainen vyöhyketerapeutti-kouluttajamme Terje Varpe, joka käy vuosittain täydennyskouluttamassa vyöhyketerapeutteja, mainitsi joskus, että on mm. laser valolla tutkinut jalan heijasteita ja niiden reaktioita käsittelyyn. Mutta miten se tapahtuu, on minulle vielä mysteeri. Hän on jo monta vuosikymmentä tehnyt, tutkinut ja kouluttanut vyöhyketerapiaa ja tuntee jo ilman koskematta jalkaterään, että missä heijasteiden pisteissä on epätasapainon tilaa.

 

Se onkin ihmeellinen juttu, enkä tiedä että miten se on mahdollista, että heijasteen voi tuntea ilman että siihen koskettaa fyysisesti. Olisiko kenties joku intuitiivinen aistimus, tai sähkömagneettisen kentän muutoksissa tehty havainto 🤔Meissähän on joka solussa sähkömagneettinen kenttä joka sitten ympäröi koko kehoa.

 

Parhaiten ja nopeiten vyöhyketerapian vaikutukset on näkyneet vauvoilla ja lapsilla. Aikuisilla hitaammin, kun on usein niin paljon tasapainotettavaa, että keholla menee eri prosessien kanssa aikaa. Ja siihen vielä hidasteena se, että jos keho ei saa riittävästi ravinnerikasta syömistä ja puhdasta vettä, niin eihän keholla sitten ole mitään, mistä lähteä rakentamaan uutta, kun ravinteita uupuu… Niin, se on monitahoinen juttu!

 

Mutta se on varmaa, että vyöhyketerapian jälkeen on rento olo, haluaa ehkäpä nukkuakin ylimääräiset unet. Ja se rentous on sellainen hyvin kokonaisvaltainen ja syvä rentous.

 

Silloin kun keho ja mieli on rentoutuneet, niin kehon tasapainottavat ja korjaavat prosessit pääsevät alkuun parhaiten.

 

Monet jotka käyvät vyöhyketerapiassa, sanovat, että se tunne, mikä siitä tulee, on niin koko kehossa, ettei sitä pysty mitenkään erittelemään, että missä se tuntuisi eniten tai konkreettisesti.

 

Hoidon jälkeen on tärkeä juoda vettä, ehkäpä ottaa muutaman päivän-viikon kuuri merisuolaveden juontia (saat ohjeet siihen minulta), ja kuulostella, mitä viestejä keholtasi nousee pintaan.

 

Hoitoreaktiona voi tulla käsittelyarkuutta kehoon (esim. joku lihas, jossa on jumitusta, voi tuntua siltä kuin sitä olisi hierottu), tunnet ehkä väsymystä, rentoutta, pintaan nousee tunnereaktioita (keho ja mieli ovat kokonaisuus!), pissan ja ulosteen koostumus voi olla erilainen (kehon puhdistumista), joku vanha kipu voi nousta pintaan hetkeksi, keho voi muutaman vyöhyketerapian jälkeen lähteä puhdistumaan flunssankaltaisilla oireilla yms.

 

Hoitoreaktiona voi olla ihan vaan se, että esim. niska kääntyy helpommin, kun se on ollut jumissa, tai vaikka kireän pakaran jumitus on helpottanut. Eli huomaat vain, että kipu tai jumitukset ovat kadonneet, tai lievittyneet (yleensä sitä ei edes huomaa tai muista, koska ei kipua enää tunnu 😄)

 

Vyöhyketerapiaa kannattaa kokeilla esimerkiksi silloin, kun on stressiä ja sen tuomia ongelmia, unettomuutta, raskaus-toiveita, vatsan toiminnan laiskuutta, hormonihäiriöitä, endometrioosikipuja ja muita kroonisia kipuja, syviin lihasjumituksiin yms. Varsinkin juuri jalkojen ja korvanlehtien yhteishoito on toiminut hyvin.

 

Suosittelen varaamaan vyöhyketerapiaan alkuun vähintään 3 hoitokertaa 1-2 viikon välein, jotta saadaan riittävän usein ja nopeasti stimulaatio keholle, jotta tasapainottava prosessi saadaan pidettyä käynnissä. Voit sen ymmärtää sitä kautta, että samanlailla kuin hierontaakin tehdään tarpeeksi monta kertaa  riittävän tiheästi, niin kerta kerran jälkeen päästään syvemmälle lihaskerroksissa, kun pinnallisemmat lihakset on ensin saatu pehmittymään.

 

Ei hieronnassakaan heti päästä jumikohdissa eteenpäin ja syvemmälle lihaskerroksiin, muutoin aiheutuu kipua ja se saa kehon reagoimaan vastaan lihasjännityksellä.

 

Niin myös vyöhyketerapiassa on muistettava, että kehossa lähtee ensin hakemaan tasapainoa se, mikä on pinnassa enemmän ja pikku hiljaa päästään syvempiin kerroksiin.

 

Ja myös, koska keho on niin monimutkainen, kokonaisvaltainen, looginen, tasapainoon jatkuvasti pyrkivä, niin ei voi tietää, että kuinka paljon ja missä järjestelmissä on ensin korjattavaa. Keho aina kompensoi jollain lailla epätasapainon tilaa, on se sitten asentovirhe tai jokin muu näkymättömissä oleva tila. Ja keho vieläpä ottaa kantaakseen torjuttujen tunteidenkin tuoman stressin esim. painoksi hartioille tai kipuiluksi kehoon.

 

Keho on aina meidän puolella ja pyrkii auttamaan itseään! Meidän kallisarvoinen, maanpäällinen maja, jonka avulla sielu pystyy toimimaan täällä.

 

Keho ja mieli helposti jäävät junnaamaan johonkin epäedulliseen  tapaan ja vyöhyketerapialla annetaan signaali lähteä purkamaan sitä, mikä ei ole kehon toiminnalle hyväksi. Ja signaali on siis se, kun vyöhyketerapeutti käsittelee jalasta tai korvasta kehon heijaste- eli vyöhykepistettä, ja siitä lähtee signaali keskushermoston kautta kehon osaan tai elimeen, jota käsitellään.

 

Signaali palautuu lopulta takaisin heijasteeseen kiertonsa tehneenä.

Sen voi havaita jalan heijasteesta siitä, että jonkinlainen kireys tai energia siinä heijastekohdassa on muuttunut. Mutta monesti ne muutokset tapahtuvat vasta hoidon jälkeen tai useimpien hoitojen tuloksena. Jalkaterä muuttuu pikku hiljaa erilaiseksi,kun sitä painelee ja silloin on yleensä hoidettavakin jo huomannut olossaan, että keho on alkanut toimimaan ja olo helpottumaan.

 

Korvanlehtien käsittelyssä voidaan laittaa myös helmet eli vaccaria-kasvin siemenet muutamaksi päiväksi hoidon jälkeen vielä vaikuttamaan korvanlehtiin.

 

Siemenien laittamisessa on erilaisia hoitoprotokolla-yhdistelmiä erilaisissa kehon toimintahäiriötiloissa, mutta usein olen myös laittanut helmiä myös intuitiivisesti sen hetkisen tilanteen mukaan, ajatellen myös erilaisten tunteiden vaikutusta kehoon ja elimiin (kiinalaisen lääketieteen ajattelun mukaisesti).

 

Useimmiten olen käyttänyt viiden pisteen hoitoa (voi auttaa mm. addiktio-oireiluun, unihäiriöihin, lieviin adhd-tiloihin, stressiin, hermoston ylivireyteen ym) ja battlefield-protokollaa kivun hoitoon. Lisäksi siemeniä voi laittaa myös muihin pisteisiin, joissa on toimintahäiriöitä tai esim. kipua, tai sitten sellaisiin pisteisiin, jotka rentouttavat sekä kehoa että mieltä kokonaisvaltaisesti ja sitä kautta helpottavat oloa.