Vauvahieronta ja sisaruksen tai äidin hoito

 

Vauvahieronnan yhteydessä voidaan tehdä vanhemmalle sisarukselle (1-10 v.) vyöhyketerapiahoito halvemmalla kuin erikseen tehtynä. Samalla kertaa tehty hoito on myös kuljetusten puolesta helpompaa, kun yhdellä kertaa tehdään kaksi hoitoa.

 

Lisäksi usein onnistuu hyvin myös äidin ja vauvan yhteishoito, kun tehdään äidille lyhyt (20-30 min) niska/hartiahieronta.

 

Vauvalle kannattaa varata iän mukainen lelu mukaan viihdykkeeksi, tai monesti vauva nukahtaakin hieronnan jälkeen turvakaukaloon syötyään ensin vatsan täyteen. Siinä onnistuu äidinkin hoito.

 

Hoidot voi tehdä myös toistepäin, eli ensin hoidetaan äiti ja sitten vauva. Varsinkin, jos vauva on äskettäin juuri nukahtanut autossa tulomatkalla, niin häntä ei tarvitse herätellä heti hierontaan, vaan hän voi vielä jatkaa uniaan sillä aikaa, kun äiti saa rentouttavaa hierontaa.

 

Yhteishoidot voi varata sähköisestä ajanvarauksesta tai soittamalla. Aikaa kannattaa varata 90 min, ja joskus voi mennä vähän ylikin tuon ajan.

Nina Vähäkoski

VYÖHYKETERAPIASTA MUUTAMIA AJATUKSIA

 

 

Jokunen päivä sitten yksi asiakas mietti vyöhyketerapian yhteydessä, että miten se voi vaikuttaa koko kehoon, kun jalkateristä hierotaan.

 

Niin sitä itsekkin aina välillä mietin. Sitähän ei (vielä) ole millään lailla muuten kuin subjektiivisten kokemusten kautta todennettu, että jalkaterien heijasteita eri lailla painelemalla vaikutetaan kehoon ja sen toimintoihin tasapainottavasti.

 

Myös KORVANLEHDISTÄ löytyy koko ihminen ja sieltäkin kautta yksistään voidaan vaikuttaa koko kehoon. Kun nämä kaksi ääriosaa yhdistetään ja käsitellään niin vaikutus on todella vahva, mutta lempeä. Ja lisäksi korvanlehtien käsittely onnistuu sellaisellekin, jolle ei jalkaterien käsittely onnistu, esimerkiksi selkärangan hermopuristusten ja -vaurioiden tuoman jalkaterän ihon arkuuden vuoksi on mahdoton ajatus edes silitellä jalkaterää. Pelkillä korvanlehtien käsittelylläkin on ollut vahva vaikutus lihasjumituksiin, rentoutumiseen, vatsantoimintaan, verenkiertoon jne.

 

Muistan, että norjalainen vyöhyketerapeutti-kouluttajamme Terje Varpe, joka käy vuosittain täydennyskouluttamassa vyöhyketerapeutteja, mainitsi joskus, että on mm. laser valolla tutkinut jalan heijasteita ja niiden reaktioita käsittelyyn. Mutta miten se tapahtuu, on minulle vielä mysteeri. Hän on jo monta vuosikymmentä tehnyt, tutkinut ja kouluttanut vyöhyketerapiaa ja tuntee jo ilman koskematta jalkaterään, että missä heijasteiden pisteissä on epätasapainon tilaa.

 

Se onkin ihmeellinen juttu, enkä tiedä että miten se on mahdollista, että heijasteen voi tuntea ilman että siihen koskettaa fyysisesti. Olisiko kenties joku intuitiivinen aistimus, tai sähkömagneettisen kentän muutoksissa tehty havainto 🤔Meissähän on joka solussa sähkömagneettinen kenttä joka sitten ympäröi koko kehoa.

 

Parhaiten ja nopeiten vyöhyketerapian vaikutukset on näkyneet vauvoilla ja lapsilla. Aikuisilla hitaammin, kun on usein niin paljon tasapainotettavaa, että keholla menee eri prosessien kanssa aikaa. Ja siihen vielä hidasteena se, että jos keho ei saa riittävästi ravinnerikasta syömistä ja puhdasta vettä, niin eihän keholla sitten ole mitään, mistä lähteä rakentamaan uutta, kun ravinteita uupuu... Niin, se on monitahoinen juttu!

 

Mutta se on varmaa, että vyöhyketerapian jälkeen on rento olo, haluaa ehkäpä nukkuakin ylimääräiset unet. Ja se rentous on sellainen hyvin kokonaisvaltainen ja syvä rentous.

 

Silloin kun keho ja mieli on rentoutuneet, niin kehon tasapainottavat ja korjaavat prosessit pääsevät alkuun parhaiten.

 

Monet jotka käyvät vyöhyketerapiassa, sanovat, että se tunne, mikä siitä tulee, on niin koko kehossa, ettei sitä pysty mitenkään erittelemään, että missä se tuntuisi eniten tai konkreettisesti.

 

Hoidon jälkeen on tärkeä juoda vettä, ehkäpä ottaa muutaman päivän-viikon kuuri merisuolaveden juontia (saat ohjeet siihen minulta), ja kuulostella, mitä viestejä keholtasi nousee pintaan.

 

Hoitoreaktiona voi tulla käsittelyarkuutta kehoon (esim. joku lihas, jossa on jumitusta, voi tuntua siltä kuin sitä olisi hierottu), tunnet ehkä väsymystä, rentoutta, pintaan nousee tunnereaktioita (keho ja mieli ovat kokonaisuus!), pissan ja ulosteen koostumus voi olla erilainen (kehon puhdistumista), joku vanha kipu voi nousta pintaan hetkeksi, keho voi muutaman vyöhyketerapian jälkeen lähteä puhdistumaan flunssankaltaisilla oireilla yms.

 

Hoitoreaktiona voi olla ihan vaan se, että esim. niska kääntyy helpommin, kun se on ollut jumissa, tai vaikka kireän pakaran jumitus on helpottanut. Eli huomaat vain, että kipu tai jumitukset ovat kadonneet, tai lievittyneet (yleensä sitä ei edes huomaa tai muista, koska ei kipua enää tunnu 😄)

 

Vyöhyketerapiaa kannattaa kokeilla esimerkiksi silloin, kun on stressiä ja sen tuomia ongelmia, unettomuutta, raskaus-toiveita, vatsan toiminnan laiskuutta, hormonihäiriöitä, endometrioosikipuja ja muita kroonisia kipuja, syviin lihasjumituksiin yms. Varsinkin juuri jalkojen ja korvanlehtien yhteishoito on toiminut hyvin.

 

Suosittelen varaamaan vyöhyketerapiaan alkuun vähintään 3 hoitokertaa 1-2 viikon välein, jotta saadaan riittävän usein ja nopeasti stimulaatio keholle, jotta tasapainottava prosessi saadaan pidettyä käynnissä. Voit sen ymmärtää sitä kautta, että samanlailla kuin hierontaakin tehdään tarpeeksi monta kertaa  riittävän tiheästi, niin kerta kerran jälkeen päästään syvemmälle lihaskerroksissa, kun pinnallisemmat lihakset on ensin saatu pehmittymään.

 

Ei hieronnassakaan heti päästä jumikohdissa eteenpäin ja syvemmälle lihaskerroksiin, muutoin aiheutuu kipua ja se saa kehon reagoimaan vastaan lihasjännityksellä.

 

Niin myös vyöhyketerapiassa on muistettava, että kehossa lähtee ensin hakemaan tasapainoa se, mikä on pinnassa enemmän ja pikku hiljaa päästään syvempiin kerroksiin.

 

Ja myös, koska keho on niin monimutkainen, kokonaisvaltainen, looginen, tasapainoon jatkuvasti pyrkivä, niin ei voi tietää, että kuinka paljon ja missä järjestelmissä on ensin korjattavaa. Keho aina kompensoi jollain lailla epätasapainon tilaa, on se sitten asentovirhe tai jokin muu näkymättömissä oleva tila. Ja keho vieläpä ottaa kantaakseen torjuttujen tunteidenkin tuoman stressin esim. painoksi hartioille tai kipuiluksi kehoon.

 

Keho on aina meidän puolella ja pyrkii auttamaan itseään! Meidän kallisarvoinen, maanpäällinen maja, jonka avulla sielu pystyy toimimaan täällä.

 

Keho ja mieli helposti jäävät junnaamaan johonkin epäedulliseen  tapaan ja vyöhyketerapialla annetaan signaali lähteä purkamaan sitä, mikä ei ole kehon toiminnalle hyväksi. Ja signaali on siis se, kun vyöhyketerapeutti käsittelee jalasta tai korvasta kehon heijaste- eli vyöhykepistettä, ja siitä lähtee signaali keskushermoston kautta kehon osaan tai elimeen, jota käsitellään.

 

Signaali palautuu lopulta takaisin heijasteeseen kiertonsa tehneenä.

Sen voi havaita jalan heijasteesta siitä, että jonkinlainen kireys tai energia siinä heijastekohdassa on muuttunut. Mutta monesti ne muutokset tapahtuvat vasta hoidon jälkeen tai useimpien hoitojen tuloksena. Jalkaterä muuttuu pikku hiljaa erilaiseksi,kun sitä painelee ja silloin on yleensä hoidettavakin jo huomannut olossaan, että keho on alkanut toimimaan ja olo helpottumaan.

 

Korvanlehtien käsittelyssä voidaan laittaa myös helmet eli vaccaria-kasvin siemenet muutamaksi päiväksi hoidon jälkeen vielä vaikuttamaan korvanlehtiin.

 

Siemenien laittamisessa on erilaisia hoitoprotokolla-yhdistelmiä erilaisissa kehon toimintahäiriötiloissa, mutta usein olen myös laittanut helmiä myös intuitiivisesti sen hetkisen tilanteen mukaan, ajatellen myös erilaisten tunteiden vaikutusta kehoon ja elimiin (kiinalaisen lääketieteen ajattelun mukaisesti).

 

Useimmiten olen käyttänyt viiden pisteen hoitoa (voi auttaa mm. addiktio-oireiluun, unihäiriöihin, lieviin adhd-tiloihin, stressiin, hermoston ylivireyteen ym) ja battlefield-protokollaa kivun hoitoon. Lisäksi siemeniä voi laittaa myös muihin pisteisiin, joissa on toimintahäiriöitä tai esim. kipua, tai sitten sellaisiin pisteisiin, jotka rentouttavat sekä kehoa että mieltä kokonaisvaltaisesti ja sitä kautta helpottavat oloa.

Nina Vähäkoski

 

Nestekiertoa edistävän hieronnan harjoitushoidot

 

Nestekiertoa edistävän hieronnan harjoitushoidot 45 e /60 min. lokakuun loppuun saakka.

 

Jääkö nilkkaan sukasta rantu tai turpoileeko sormet pökkelöksi helposti?

 

Olemme hierojakoulussa opetelleet nestekiertoa edistävää hierontatekniikkaa, jota voidaan käyttää lieviin tai kohtalaisiin turvotuksiin.

 

Hieronta tehdään kevyillä sivelyillä, ei käytetä painetta tai hankausotteita. Sivelyt ohjataan sydämeen päin ja lähimpiin imusolmukkeisiin päin. Käytetään myös kevyttä pumppaavaa tekniikkaa.

 

Hieronnalla edistetään siis imunestekiertoa ja sitä kautta vähennetään turvotusta.

 

Hieronnassa käytetään tarpeeksi öljyä, jotta ote säilyy keveänä.

 

Tämä hieronta on erittäin hyvä myös stressaantuneelle ihmiselle, se rauhoittaa ja rentouttaa hermostoa sekä laskee verenpainetta.

 

Sopii tehtäväksi myös raskauden myötä tulleisiin turvotuksiin. Turvotukset usein aiheuttavat kämmenien puutumista ja sormien jäykkyyttä. Tästä hieronnasta voi olla siihenkin helpotusta.

 

Raajoista voi ottaa ennen hierontaa mittanauhalla mitat, jotta nähdään sitten hieronnan jälkeisellä mittauksella, että onko nestettä lähtenyt liikkeelle. Mittaaminen on hyvä, konkreettinen tapa nähdä hieronnan vaikutukset.

 

Hieronnan jälkeen on tärkeä juoda nestettä tarpeeksi ja liikkua kevyesti, koska ne edistävät elimistön nestekiertoa.

 

Hieronta ei sovi sydämen vajaatoiminnasta johtuvien turvotusten hoitoon, tai silloin jos sinulta on poistettu useita imusolmukkeita. Myös jos turvotusta on paljon, niin silloin kannattaa ohjautua ihan lymfaterapeutin vastaanotolle.

 

 

 

Nina Vähäkoski

 

ENERGIAHOITO ETÄNÄ

Energiahoitoa voidaan tehdä myös etähoitona. Energian liikkumiseen ei vaikuta aika tai paikka, se on niiden määreiden ulottumattomissa.

 

Joillekin ajatus hoitamisesta etänä voi tuntua oudolta ja käsittämättömältä.

 

Mutta energia ei tarvitse aikaa ja paikkaa ja siksi toimii välimatkojenkin päästä ja myös ajallisesti eri aikoina. Se toimii siis myös tulevaisuuteen ja menneisyyteen, koska lineaarinen aika on vain ihmisen keksintö elämän hallintaan. Lineaarinen aika on tarpeellinen toki tänä päivänäkin maaplaneetalla, kun hienovaraisemmat yhteydet, energiaymmärrys ja -kokemuskenttä ei vielä ole arkipäivää suurelle osalle ihmiskunnasta.

 

Energiahoito etänä voi olla jopa voimallisempi hoito kuin lähihoitona tehtävä energiahoito. Siinä kun ei olla fyysisten kehojen kanssa samassa tilassa, niin aukeaa vapaammin energian kokemiselle, kulkemiselle ja ajattomalle tilalle itsessään. Etähoidon aikana tulee samanlaisia tuntemuksia kuin lähihoidonkin aikana ja voi kokea vielä todella syvällisemmin hoidon vaikutuksen.

 

Lähihoito on tietenkin hyvä ja vahva, läsnäoleva, turvallinen hetki hoitajan ohjauksessa, jolloin voi myös sanallisesti purkaa tuntemuksiaan ja saada lisää oivalluksia tilanteestaan tai asiasta, joka tuntuu toistuvan samana kaavana omassa elämässä.

 

 

Etähoitoon kuuluu myös konkreettisempi kontakti eli puhelinsoitto, joko heti hoidon jälkeen tai seuraavana päivänä. Puhelimessa käydään läpi hoidon aikana nousseita tuntemuksia ja kokemuksia. Sanallistaminen voi avata oivalluksia omasta tilanteestaan ja se on myös osa hoitoa.

 

Jos puhelinkontakti on hankala toteuttaa, niin silloin teen hoitopalautteen kirjallisena ja laitan sen sähköpostiin parin päivän sisällä hoidosta. Joillekin saattaa puhelinyhteys vieraan ihmisen kanssa olla hankala ja tukalakin, joten silloin sähköpostitse luotava yhteys toimii paremmin ja siinäkin saadaan vuorovaikutusta aikaan, kun asiakkaan on mahdollista ja toivottavaakin kertoa omista tuntemuksista hoitoon liittyen.

 

Hoito sovitaan tehtäväksi joko tiettyyn aikaan tai sitten siten, että otat sen vastaan, kun päivän aikana tulee hetki jolloin sinulla on rauhallista keskittyä hoitoon. Jos sovimme puhelun heti hoidon jälkeen, niin silloin hoito tehdään sovittuna ajankohtana. Jos teen hoidon eetteriin odottamaan sitä,että otat sen vastaan sinulle sopivana hetkenä, niin silloin sovimme puhelun toiseen ajankohtaan. Tai jos haluat, niin laitan parin päivän sisällä hoidosta sinulle sähköpostiin kirjallisen hoitopalautteen.  Sovitellaan nämä sitten kummankin aikataulujen mukaan sopivasti.

 

Aivan kuten kehollisissa hoidoissa, niin myös energiahoidossa on erittäin hyvä tehdä hoitoja usemapi peräkkäin, vahvistaakseen uuden virtausta ja sitä että vanha ei palaa heti takaisin. Siksi hinnastosta löytyy myös kolmen kerran hoitosarja, joka tehdään kolmena peräkkäisenä päivänä. Jos sinulla on ollut tai on meneillään isoja haasteita elämässäsi tai muutoin pitkään ollut stressiä tai jopa lapsuuden ajoista lähtien olet kantanut perheen ja suvun taakkoja ja puhumattomia asioita itsessäsi, niin tällainen kolmena päivänä tehtävä puhdistus ja energisointi-sarja on hyvä aloitus oman itsen tutkimiseen ja uudelle suunnalle elämässä.

 

Hoitosarja sovitaan joko puhelimitse tai sähköpostilla, laitan siitä kirjallisen hoitopalautteen viikon sisällä sähköpostiin tai sitten jos puhelu on parempi, niin sovimme soittoajan 20 min., jolloin käymme läpi hoidoissa tulleita kokemuksia.

 

 

Ole siis yhteydessä etähoitoihin liittyen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Tavataan energia-aalloilla!

 

 

Nina Vähäkoski

Muutoksia energiahoitoon ja hinnastoon

 

 

Elokuun alusta muuttuu energiahoidon varattavat ajat erimittaiseksi kuin aiemmin. Käytännön myötä olen huomannut että 75 min on hyvä aika energiahoidolle ja loppukeskustelulle.
Ajanvarauksesta löytyy myös pidempi aika 105 min. , joka on hyvä silloin, kun on todella stressaantunut, jopa kroonisesti stressikuormaa kantanut ja tarvitsee reilun  ajan tasapainoitukseen ja tunnekuorman purkamiseen kehon ja energiakentän tasolta.
Nyt kun olen opiskellut energiahoitamiseen liittyviä uusia tekniikoita ja syventänyt ymmärrystä energiahoitamisessa, niin 75 min. on osoittautunut hyväksi ajaksi, jotta ehditään hieman sanallistamaankin hoidon aikana tulleita tuntemuksia. Tunti on liian lyhyt aika melkeinpä aina.
Olen tehnyt energiahoitoja pitkään mm. reiki - ja intuitiivisen energiahoidon nimillä, ja palveluissani on ollut myös selvänäköistä aurankanavointia.
Tämän vuoden aikana olen opiskellut vielä lisää erilaisia energiahoitotekniikoita mm. Kundaliinireiki ja muutamia kursseja Suomen energiahoitajien BodyMind Energy Balancing Method-koulutuksesta.
Tekniikat ovat vain apuvälineitä energiahoidoissa, mutta niiden kautta voi laajentaa mieltä ja tietoisuutta, jotta osaa ymmärtää niitä kokemuksia, joita hoidon aikana tulee.
Energiahoidoissa ymmärrys ei ole oleellisin asia, sillä energia tietää, mitä sen pitää puhdistaa ja energisoida. Mutta inhimillisellä tasolla ymmärrys ja oivallukset voivat tulla myös sanallisen vuorovaikutuksen kautta. Sanat voivat avata asioita tai myös toisaalta rajoittaa kokemusta.
Vielä heinäkuun ajan siis mennään energiahoidot entisillä ajoilla ja hinnoilla!
Syyskuun alussa tulossa hinnastoon myös muutoinkin muutoksia, niistä vielä myöhemmin lisää!

Nina Vähäkoski

 

ENERGIAHOITO

 

 

Minulla oli aiemmin palveluissani sekä Reiki että Intuitiivinen energiahoito, mutta asian selkeyttämiseksi olen päättänyt yhdistää ne ja tehdä yhden ainoan palvelun eli energiahoidon. Energiahoito on energian välittämistä, energialla hoitamista, on se sitten mihin tahansa kaavaan tai oppiin liitetty.
Kyse on kuitenkin samasta universaalista energiasta, jota erilaisin tekniikoin käytetään auttamaan ihmistä tai elävää olentoa, parannetaan mennyttä tapahtumaa, lähetetään energiaa tulevaan.
Energiahoidon aikana yhdistän reikihoidon periaatteita muihin energiahoidon tekniikoihin ja käyn myös kehon tasapainotekijät läpi energiahoidon keinoin eli tarkistan lantion asennon, niskan, lonkkien ja polvien asennot ja tasapainotan niitä tarvittaessa energiahoidolla.
Olen opiskellut energia-asioita vuosien varrella paljon. Pisin opiskelu on ollut Reikin parissa. Olen 2000-luvun alkupuolella käynyt Reiki I -kurssin ja pikku hiljaa täydentänyt kursseja ja käynyt Reiki III-kurssin 2015-2016. Reiki III-kurssi antaa valmiudet myös opettaa Reikin eri tasoja.
Olen opiskelut hiljattain myös kundaliinireikin tekniikoita sekä Suomen energiahoitajien luomassa koulutuksessa. Siinä opiskellaan erilaisia  tekniikoita energiakehon, chakrojen ja tunnekehon puhdistamiseen ja energisointiin sekä tasapainotukseen.
Opinnot etenevät pikku hiljaa ajan kanssa ja sieltä saan lisää työkaluja energiahoitamiseen.Nuo työkalut ovat kuitenkin lopulta tarpeettomia, sillä kaikki tapahtuu nyt-hetkessä, ilman mitään tekniikoita, mutta mielelle on selkeämpää, että on jotain, jolla hahmottaa ja sanoittaa se, mitä on vaikea ymmärtää ja hahmottaa, kuten energian hienovaraisia ilmentymiä. Kaikelle ei välttämättä löydy edes sanoja.
Minulla on myös käytynä Uuden ajan kanavointi-koulutus vuodelta 2015, jolloin teimme selvännäkö ja meediointi-harjoituksia ja energiakentän kanavointia. Tällä hetkellä en juuri tee kanavointeja, mutta se  koulutus oli hyvä laajennus asioiden ymmärtämiseen ja energiahoitamiseen, sain taas lisää työkaluja pakkiini.
Silloin tällöin teen kodin, paikkojen,tilojen energiapuhdistusta ja välillä minut ohjataan tekemään valosaattoja, jossa ohjataan tänne jonkinlaiseen välitilaan jäänyt sielu pois, kohti valoa. Valosaatto saattaa tulla aivan yhtäkkiä, keskellä arjen touhua, ennalta-arvaamatta. Monenlaisia energiapuolen juttuja kulkee siis arjessa mukanani.
Energiahoitaminen vaatii myös harjoitusta kuten mikä tahansa hoitaminen. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut enneunista, energian tuntemiseen ja näkemiseen liittyvistä kokemuksista, enkeleistä ja kaikesta mitä näkymättömään maailmaan liittyy.
Uskon, että olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa sekä tämän maailman että verhon takana olevan maailman kanssa, mutta emme vain aina näiden fyysisien aistien kautta pysty sitä kokemaan niin selkeästi.
On opittava antautumaan ja avautumaan. Ja luottamaan. Katsottava välillä sisäänpäin, nähdäkseen ulospäin.
Energiahoitamisessa juuri tuo avautuminen on tärkeää. Ja täydellinen läsnäolo, antautuminen hetkelle. Olen hoitamisen aikana vain kanava energialle, joka kulkee kauttani hoidettavan kehoon ja energiakehoon. Minä en itse paranna mitään. Energia tietää missä sitä tarvitaan ja kuinka paljon.
Teen kyllä havaintoja, jotka ohjaavat minua hoidon aikana esimerkiksi keskittymään jonkin kehonosan hoitamiseen. Hoidon aikana käyn läpi mm. kehon ja chakrojen eli energiakeskusten tasapainotusta, energiakentän vahvistamista ja tasapainotusta. Pyrin havainnoimaan tuntemuksia, joita nousee sekä kehollisena että tunteina ja sanoittamaan ne tarvittaessa asiakkaalle.
Hoidon aikana pidän käsiä hoidettavan energiakentässä, keholla, ja käytän tarvittaessa myös paineluita, sivelyitä, koputteluja, ihan miten energia sillä hetkellä minua ohjaa. Käyn läpi koko kehoa ja asiakas on makuulla hoitopöydällä. Kun katson tasapainotekijät kehon tasolta, niin silloin asiakas on yleensä seisoma-asennossa. Näin keholla on paremmin myös vapautta liikehtiä, kun parasympaattisen hermoston aktivoituminen tapahtuu.
Kaikkein tärkein tehtävä energiahoidon aikana on olla puhdas kanava, joka on vain läsnä ja tuo turvan, jotta hoidettavan olisi mahdollisimman helppo avautua ja ottaa vastaan energian lisääntyminen kehossa.
Energian lisääntyminen auttaa erilaisia energiatukoksia eli tunteiden ja ajatusten aiheuttamia "jumitiloja" avautumaan. Kaikki fyysinen ja psyykkinen stressi vaikuttaa siihen, että kehossa energiakanavat tukkeutuvat tai niiden virtaus vähenee, ja siitä seuraa ennen pitkää muutoksia myös fyysiseen kehoon mm. jatkuvana flunssana, kiputiloina, tunteiden epätasapainona, kroonisina sairauksina.
Energiahoidon tarkoituksena on myös rentouttaa hermostoa ja lihaksia, jotta keho saa itse parantavat ja tasapainottavat energiat käyttöönsä. Hoidosta voi olla apua kipuihin, fyysiseen ja psyykkiseen stressiin ja sen tuomiin epätasapainon tiloihin, unettomuuteen, levottomuuteen, lievään ahdistukseen ym.
Energiahoito on lempeä ja kokonaisvaltainen hoito, se rauhoittaa ja rentouttaa kehoa, välillä todella syvästikin. Energiahoito on aina rakkaudellista ja se on valoa, mahdollisuus tasapainottumiseen, parantumiseen, askel eteenpäin itsessään. Se on pysähtyminen oman kehon äärelle, omien ajatusten ja tunteiden äärelle, pois oravanpyörästä, jossa mikään ei tunnu riittävän. Puhdistumista ajatuskaavoista, joiden kautta luo elämää, jollaista ei halua elää.
Hoidon jälkeen voi esimerkiksi tuntea olevansa hetken aikaa herkempi tunnetiloissaan, voi olla väsyneempi, tai toisaalta virkeämpi, on levollisempi olo, voi nähdä voimakkaampia unia, lihakset tuntuvat rennommilta ja koko keho tuntuu rennommalta ja stressi vähäisempänä. Voi saada paremmin yhteyden itseensä ja tunteisiinsa, voi saada oivalluksia omaan tilanteeseensa.

Nina Vähäkoski

 

Lasten ja nuorten hoitojen hinnat alennuksessa helmikuun 2022 loppuun saakka

 

Helmikuun loppuun saakka lasten ja nuorten jäsenkorjauksen sekä vyöhyketerapian hinnat alennettu.

Vyöhyketerapia:        lapset 1-18 v. 40 e(norm. 49 e)
Jäsenkorjaus:              1-9 v. 40 e ( norm. 49 e)
                                           10-18 v. 49 e (norm. 59 e)

 

Vyöhyketerapiasta voi olla apua

esimerkiksi: levottomuuteen, flunssakierteeseen, jännityksestä johtuviin särkyihin ja kehon reagointeihin, erilaisiin jumitiloihin, unettomuuteen, stressiin...

 

Jäsenkorjauksesta voi olla apua

esimerkiksi: kehon virheasentoihin, kipuihin tai jumitiloihin, ja myös urheileva lapsi hyötyy kehon kudosten pehmittelystä ja treenaaminen onnistuu paremmin.

Kummatkin hoitomuodot ovat turvallisia niin aikuisille kuin lapsille, ja erityisesti tämän päivän jännittyneessä tilanteessa ja monenlaisen tietotulvan keskellä myös lapset tarvitsevat huomiota ja rentoutta kehoon ja mieleen.

 

Alennukset eivät koske vauvahierontaa.

Nina Vähäkoski

Rakkaat vastasyntyneet ÄIDIT 💖

 

 

Usein vauvahierontaan tullessa olette ehkäpä usean viikon tai kuukauden ajan etsineet keinoja auttaa vauvaanne. Vauva on voinut olla tyytymätön tai itkuinen, hänellä on saattanut olla vatsavaivoja, hän voi puklailla paljon, ei nuku kuin lyhyitä pätkiä, on tyytymätön todella usein ilman ymmärrettävää syytä, jokin kehitysvaihe viipyy; esimerkiksi kääntyminen tai konttaaminen, kenties on toispuoleisuutta pään tai raajojen käytössä/asennossa yms.
Ehkäpä vauvaa ei ole ollut helppo saada tyytyväiseksi, tai siihen on mennyt paljon aikaa. Ehkä olet joutunut kantamaan ja pitämään häntä liikkeessä, että hän rauhoittuisi ja hänen olonsa olisi parempi.
Ja tämä sama rauhoittelu toistuu usean tunnin ajan joka päivä tai hyvin usein.
Kuitenkin, muistathan, että sinä olet kyllä tehnyt parhaasi ja kokeillut erilaisia keinoja rauhoittaa vauvaa. Ja kun mikään ei tunnu auttavan, tulee turhautumisen tunnetta, epätoivoakin. Aika tuntuu ikuisuudelta ja mietit, että jatkuuko näin ikuisesti.
Nämä tunteet ovat aivan normaaleja. Sillä sinä haluaisit, että vauvalla on hyvä olla, ja silloin sinäkin rauhoittuisit ja sinullakin olisi hyvä olla. Ja sinäkin väsähdät ja tarvitsisit lepoa ja hengähdystaukoja.
Monenlaisia vaivoja voi siis olla jo pienen kehossa, joihin hyvin usein saa apua hieronnasta.
Moni ihmettelee, että mitenkä vauvat voisivat tarvita hierontaa! Mutta niin se vain on, että usein heillä on jumituksia, jotka aiheuttavat näitä edellä mainittuja haasteita.
Yllä lueteltuja oireiluja ja haasteita voi aiheuttaa esim. virheasennot ja lihasjumit, joita on tullut mahdollisesti jo mahassa ollessa (esim. napanuora raajan ympärillä, käsi poskella yms.) ja erityisesti loppuraskauden aikana tai sitten myöskin synnytyksessä.  Synnytys on voinut olla pitkä tai liian nopea, on ollut muu kuin raivotarjonta, on ehkä jouduttu käyttämään imukuppia yms. Lihasjumit saavat aikaan kipua ja verenkierron sekä aineenvaihdunnan huonontumista. Aivan kuin aikuisillakin jumitukset aiheuttavat. Kun on keho juntturassa, niin onpahan vaan kurja olla!
Ja nämä vauvan haasteet vaikuttavat koko perheen jaksamiseen.
Usein äidit ovat turhautuneet ja jopa epätoivoisia, kun mikään mitä he tekevät, ei auta vauvalla.
Mutta se tunne on ihan ok, sillä äidit tekevät kaikkensa sillä tiedolla ja taidolla ja intuitiolla, mikä on kunakin hetkenä! Äidit ovat täydellisen riittäviä juuri omille vauvoilleen, vaikka he eivät osaisikaan ratkaista sillä hetkellä vauvan ongelmaa.
Mutta tukea äidit tarvitsevat ja paljon!
Pyydä apua ja tukea omalta puolisolta, tai läheisiltä, ystäviltä, kysy neuvolasta neuvoja, myös somesta voi löytyä tukiverkostoja, imetysasioissa käänny Imetystuki ry:n puoleen, josta voit löytää imetystukihenkilön tukemaan imetystäsi. Puhu moninaisista tunteista, joita voi herätä vauva-arjen täyteisyydessä.
Luota omaan intuitioon ja kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja keinoja.
Äidit oppivat luovuutta vauvan kehittymisen ja hoidon lomassa. Kun vauva kehittyy, niin käytännöt menevät uusiksi uudestaan ja uudestaan. Se mikä toimi äsken, ei ehkä enää kohta toimikaan. On kokeiltava ja keksittävä, että mikä tähän tilanteeseen auttaisi juuri nyt.
Vauvan kehittyminen ja uuden oppiminen luo näin alustan myös äidille ja vanhemmille laajentaa luovuuttaan ja miettiä uusia keinoja vanhojen tilalle.
Vanhemmuus on varsinainen luovuuden oppitunti!
Vauvahieronnan käynnillä jaan kaikki neuvot, joita vain sillä hetkellä tiedän ja lisää kyselen kollegoilta, jotta osaisin auttaa mahdollisimman paljon hieronnan lisäksi.
Vauva-arki on täyttä tohinaa, eikä äidille jää välttämättä oikein hetkiä itselleen, varsinkaan, jos vauvalla on kurja olla jostain syystä ja äidin koko aika menee vauvan kantamisessa tai tyytyväisenä pitämisessä.
Äidin tulisi jotenkin järjestää itselleen edes lepohetkiä, liikuntaa, säännöllisiä ruokailuja, suihkussa käymistä, hoidettavana oloa! Kun itse ottaa vastaan hoitoa, niin on taas helpompi antaa hoivaa vauvalle. Kun itsellä on helpompi ja kevyempi olla, niin on vastaanottavaisempi myös vauvan viesteille ja tarpeille.
Ja vielä lopuksi. Muista että sinä olet juuri oikea äiti vauvallesi. Teillä on yhteinen, ainutlaatuinen elämä koettavananne. Juuri samanlaista kuin te olette, ei ole olemassakaan. Samantyyppisiä haasteita varmasti on muillakin, ja vertaistukea kyllä löytyy eri kanavien kautta.
Mutta sinä ja vauvasi, teidän tarinanne on ainutlaatuinen!
Vaikka hyviä neuvoja ja ohjeita on saatavilla monelta taholta, niin luota myös omaan näkemykseesi ja ota tarvittaessa selvää asioista, jos sinulla on siihen voimaa ja jaksamista.
Kysy asiantuntijoilta; neuvolat, imetyksen tukihenkilöt, vauvahierojat, ensi- ja turvakodit, kaupungin perhetyöntekijät ym.
Ja jos tilanteesi on niin vaikea, että tuntuu, ettet kerta kaikkiaan jaksa, niin ole yhteydessä neuvolaan tai varaa aika terveysaseman lääkärille ja pyydä sieltä apua. He ohjaavat eteenpäin asioissa ja tietävät auttavia tahoja, joihin olla yhteydessä.
Luota vauvaasi, luota itseesi!
Asiat saattavat tuntua juuri tällä hetkellä hankalilta, mutta vauva kasvaa ja kehittyy koko ajan, sinä kehityt vauvan mukana ja asiat muuttuvat koko ajan.

Nina Vähäkoski

Nina Vähäkoski

Energiahoidot

 

Minulla on palveluissani kaksi energiahoitoa, jotka erovat jonkin verran toisistaan.

 

 

Reiki

Reiki on vanha Japanissa tunnetuksi tehty energiahoitomuoto, jossa hoitaja virtauttaa Qi-energiaa hoidettavaan pitämällä käsiä seitsemän päächakran kohdilla. Hoidon aikana käydään läpi kehon etupuoli ja selkäpuoli. Energia hoitaa chakrojen kautta fyysistä kehoa. Chakroihin voi tulla tukkeumia ja epätasapainoa tunnepuolelta, ajatuksista, stressistä, pitkäaikaisesta fyysisestä sairaudesta, yms.

 

Kehoon annetaan virrata hoitajan kautta energiaa, joka tasapainottaa chakrojen toimintaa ja alkaa lempeästi korjata myös kehon toiminnassa ilmeneviä ongelmia. Käsiä pidetään keholla tai kehon lähellä, chakrojen mukaisesti, eli mennään tietyn kaavan mukaan koko keho läpi.

 

Yksilöllisyyttä tulee siihen, että hoitajan herkkyyden mukaan hoidetaan niitä chakrojen alueita enemmän/pidempään, joiden hoitaja tuntee "imevän" enemmän energiaa eli ovat epätaapainon tilassa. Hoito on lempeä ja rauhallinen. Se auttaa tasapainottamaan sekä tunteita että ajatuksia, kehoa ja mieltä. Energia menee juuri sinne missä sitä tarvitaan, ja juuri niin paljon kuin sitä tarvitaan. Hoitajan tarvitsee vain antautua olemaan kanava energian liikkumiselle, ponnistelematta. Hoito tehdään hoitopöydällä, makuuasennossa, vaatteiden päältä.

 

Itselleni voi hoidon aikana tulla tuntemuksia hoidettavan kehon eri alueilta, mutta siihen ei pyritä. Jos katson aiheelliseksi sanottaa hoidon jälkeen sitä, mitä minä koin hoidettavan kehosta ja energian kulkemisesta, niin sen kerron. Mutta usein hoidon aikana olen niin siinä hetkessä, että en välttämättä muista kaikkea hoidon aikana saatuja kokemuksia ja tuntemuksia. Usein hoidon aikana saatan tehdä sivelyjä/akupainantaa ja muuta hieman kehoa ja hermostoa herättelevää, mutta pääasiassa kuitenkin vain pitämällä käsiä paikallaan.

 

Hoidon jälkeen käydään läpi hoidon kulkua ja mitä hoidettava koki. Ihmiset ovat erilaisia, jokainen kokee hoidon omalla tavallaan. Toisille saattaa tulla hyvinkin fyysisiä tuntemuksia, joillekin taas ei minkäänlaisia tuntemuksia. Silti energi kulkee ja liikkuu, ja hoito on yhtä vaikuttava, oli niitä tuntemuksia tai ei. hoidon jälkeen on hyvä muista juoda vettä parin päivän ajan, jotta kehon aktivoiduttua kuona voi poistua pissan mukana pois, eikä tule turhia kipuiluja.

 

Intuitiivinen hoito

 

Tämä eroaa Reikistä siten, että ei mennä tietyn kaavan mukaan kehoa läpi. Käteni etsiytyvät hoitamaan kehoa juuri siinä järjestyksessä, joihin energia ne ohjaa. Tässäkin hoidossa olen vain kanava energian liikkumiselle, minä en hoida enkä paranna mitään. Teen intuitiivisesti sen, mihin energia minua ohjaa.

 

Hoidossa on mukana fyysisempiä tekniikoita, kuten akupainantaa, painelu/sivelyotteita, jäsenkorjauksellista otetta, vyöhyketerapian heijasteiden käsittelyä. Nämä eri tekniikat ovat herättelemässä fyysistä kehoa ja kehossa kulkevia meridiaaneja eli energiakanavia.

 

Lisäksi fyysisillä tekniikoilla stimuloidaan ja pehmitellään kehonalueita, joihin on jäänyt tunne-energiaa, stressiä, solumuistiin jääneitä unohdettuja asioita. Monenlaiset unohdetut kokemukset ja tunteet kuormittavat kehoa ja aiheuttavat lihasjännityksiä ja sitä kautta verenkierron, aineenvaihdunnan ja hermoston huonontunutta toimintaa.

 

Hoito tehdään vaatteiden päältä, sukat riisutaan kuitenkin, jotta voin käsitellä tarvittavia vyöhyketerapeuttisia alueita. Tämäkin hoito on lempeä ja rauhallinen. Energia ohjaa minua ja hoidon aikana voi myös sanoittaa tuntemusta, joka joltain kehon alueelta nousee katsottavaksi. Koska energia on viisas ja lempeä, ei mitään sellaista nouse pintaan, jota ei sen hetkinen mielentila kestäisi ottaa vastaan.

 

Hoito voi nostattaa tunteita kyllä pintaan, mutta tunteethan on energian virtausta, eikä sitä tarvitse pelätä. Monesti hoidon jälkeen olo on kuitenkin rauhallinen, rento ja keventynyt. Vaikkei aina tiedäkään, että mitä kaikkea kehosta ja mielestä sekä energian tasolta on puhdistunut. Joten mikään taistelutanner tämäkään hoito ei ole. Hoidon myötä energiakeho vahvistuu ja eheytyy, jolloin on mahdollista päästä henkisesti eteenpäin niisä asioissa, jotka itsessä ovat jumissa.

 

Hoidon jälkeen käymme vielä pääkohtia hoidon kulusta läpi. Veden juonti on tarpeellista tämänkin hoidon jälkeen.

Hoitosarja-suositus

Suosittelen kumpaakin energiahoitoa ottamaan alkuun muutaman kerran viikon välein. Joka kerta kehosta ja energian tasolta puhdistuu lisää sinne jääneitä asioita ja vahvistuu se, mikä tasapainottaa ja ylläpitää tasapainoa. Kuten kehohoidoissa, myös energiahoidoissa pätee se, että keho ja mieli helposti menevät takaisin vanhaan, jos ei uutta vahvisteta alkuun tiheämmin.

Nina Vähäkoski