Nina Vähäkoski

Energiahoidot

 

Minulla on palveluissani kaksi energiahoitoa, jotka erovat jonkin verran toisistaan.

 

 

Reiki

Reiki on vanha Japanissa tunnetuksi tehty energiahoitomuoto, jossa hoitaja virtauttaa Qi-energiaa hoidettavaan pitämällä käsiä seitsemän päächakran kohdilla. Hoidon aikana käydään läpi kehon etupuoli ja selkäpuoli. Energia hoitaa chakrojen kautta fyysistä kehoa. Chakroihin voi tulla tukkeumia ja epätasapainoa tunnepuolelta, ajatuksista, stressistä, pitkäaikaisesta fyysisestä sairaudesta, yms.

 

Kehoon annetaan virrata hoitajan kautta energiaa, joka tasapainottaa chakrojen toimintaa ja alkaa lempeästi korjata myös kehon toiminnassa ilmeneviä ongelmia. Käsiä pidetään keholla tai kehon lähellä, chakrojen mukaisesti, eli mennään tietyn kaavan mukaan koko keho läpi.

 

Yksilöllisyyttä tulee siihen, että hoitajan herkkyyden mukaan hoidetaan niitä chakrojen alueita enemmän/pidempään, joiden hoitaja tuntee "imevän" enemmän energiaa eli ovat epätaapainon tilassa. Hoito on lempeä ja rauhallinen. Se auttaa tasapainottamaan sekä tunteita että ajatuksia, kehoa ja mieltä. Energia menee juuri sinne missä sitä tarvitaan, ja juuri niin paljon kuin sitä tarvitaan. Hoitajan tarvitsee vain antautua olemaan kanava energian liikkumiselle, ponnistelematta. Hoito tehdään hoitopöydällä, makuuasennossa, vaatteiden päältä.

 

Itselleni voi hoidon aikana tulla tuntemuksia hoidettavan kehon eri alueilta, mutta siihen ei pyritä. Jos katson aiheelliseksi sanottaa hoidon jälkeen sitä, mitä minä koin hoidettavan kehosta ja energian kulkemisesta, niin sen kerron. Mutta usein hoidon aikana olen niin siinä hetkessä, että en välttämättä muista kaikkea hoidon aikana saatuja kokemuksia ja tuntemuksia. Usein hoidon aikana saatan tehdä sivelyjä/akupainantaa ja muuta hieman kehoa ja hermostoa herättelevää, mutta pääasiassa kuitenkin vain pitämällä käsiä paikallaan.

 

Hoidon jälkeen käydään läpi hoidon kulkua ja mitä hoidettava koki. Ihmiset ovat erilaisia, jokainen kokee hoidon omalla tavallaan. Toisille saattaa tulla hyvinkin fyysisiä tuntemuksia, joillekin taas ei minkäänlaisia tuntemuksia. Silti energi kulkee ja liikkuu, ja hoito on yhtä vaikuttava, oli niitä tuntemuksia tai ei. hoidon jälkeen on hyvä muista juoda vettä parin päivän ajan, jotta kehon aktivoiduttua kuona voi poistua pissan mukana pois, eikä tule turhia kipuiluja.

 

Intuitiivinen hoito

 

Tämä eroaa Reikistä siten, että ei mennä tietyn kaavan mukaan kehoa läpi. Käteni etsiytyvät hoitamaan kehoa juuri siinä järjestyksessä, joihin energia ne ohjaa. Tässäkin hoidossa olen vain kanava energian liikkumiselle, minä en hoida enkä paranna mitään. Teen intuitiivisesti sen, mihin energia minua ohjaa.

 

Hoidossa on mukana fyysisempiä tekniikoita, kuten akupainantaa, painelu/sivelyotteita, jäsenkorjauksellista otetta, vyöhyketerapian heijasteiden käsittelyä. Nämä eri tekniikat ovat herättelemässä fyysistä kehoa ja kehossa kulkevia meridiaaneja eli energiakanavia.

 

Lisäksi fyysisillä tekniikoilla stimuloidaan ja pehmitellään kehonalueita, joihin on jäänyt tunne-energiaa, stressiä, solumuistiin jääneitä unohdettuja asioita. Monenlaiset unohdetut kokemukset ja tunteet kuormittavat kehoa ja aiheuttavat lihasjännityksiä ja sitä kautta verenkierron, aineenvaihdunnan ja hermoston huonontunutta toimintaa.

 

Hoito tehdään vaatteiden päältä, sukat riisutaan kuitenkin, jotta voin käsitellä tarvittavia vyöhyketerapeuttisia alueita. Tämäkin hoito on lempeä ja rauhallinen. Energia ohjaa minua ja hoidon aikana voi myös sanoittaa tuntemusta, joka joltain kehon alueelta nousee katsottavaksi. Koska energia on viisas ja lempeä, ei mitään sellaista nouse pintaan, jota ei sen hetkinen mielentila kestäisi ottaa vastaan.

 

Hoito voi nostattaa tunteita kyllä pintaan, mutta tunteethan on energian virtausta, eikä sitä tarvitse pelätä. Monesti hoidon jälkeen olo on kuitenkin rauhallinen, rento ja keventynyt. Vaikkei aina tiedäkään, että mitä kaikkea kehosta ja mielestä sekä energian tasolta on puhdistunut. Joten mikään taistelutanner tämäkään hoito ei ole. Hoidon myötä energiakeho vahvistuu ja eheytyy, jolloin on mahdollista päästä henkisesti eteenpäin niisä asioissa, jotka itsessä ovat jumissa.

 

Hoidon jälkeen käymme vielä pääkohtia hoidon kulusta läpi. Veden juonti on tarpeellista tämänkin hoidon jälkeen.

Hoitosarja-suositus

Suosittelen kumpaakin energiahoitoa ottamaan alkuun muutaman kerran viikon välein. Joka kerta kehosta ja energian tasolta puhdistuu lisää sinne jääneitä asioita ja vahvistuu se, mikä tasapainottaa ja ylläpitää tasapainoa. Kuten kehohoidoissa, myös energiahoidoissa pätee se, että keho ja mieli helposti menevät takaisin vanhaan, jos ei uutta vahvisteta alkuun tiheämmin.

Nina Vähäkoski

Vyöhyketerapiaa jalkaterien ja korvanlehtien alueille

 

Olen jo vuosia sitten opiskellut akupunktiokursseilla korvanlehtien aku-/vyöhyketerapeuttisia pisteitä. Silloin tällöin vyöhyketerapian yhteydessä olen käsitellyt myös korvanlehtien alueita jalkaterien heijasteiden lisäksi. Loppuraskauden hoidoissa olen laittanut synnytystä edistävät aurikulohelmet korvanlehtiin lasketun ajan tienoilla.

 

Olen laittanut ihan omaksi palveluksi vyöhyketerapian, jossa käsittelen kumpiakin alueita, sekä jalkateriä että korvanlehtiä. Korvanlehtien alueet ovat todella voimakkaat ja monesti korvanlehti alkaa punoittaa ja tuntuu kuumalta, kun sitä käsittelee. Korvanlehtien käsittely rauhoittaa ja tasapainottaa kehoa, rentouttaa lihaksia, vähentää kipuja, vähentää levottomuutta ja ahdistusta. Vaikutukset ovat lempeän vahvat, ja tuntuukin hyvältä yhdistää jalkaterät ja korvanlehdet samaan hoitoon.

 

Korvanlehdistä löytyy koko keho pienoiskoossa. On lihakset, luut, hermosto, sisäelimet ym. Siksi niiden käsittely vaikuttaa monenlaisiin vaivoihin. Ja ennenkaikkea, kuten vyöhyketerapia jalkateriinkin; vaikuttaa kokonaisvaltaisesti rentouttaen ja rauhoittaen sitä, mitä tarvitsee ja stimuloiden ja kiihdyttäen sitä mitä tarvitsee. Tärkeintä on se, että annetaan sykäys keholle, jonka keho itse käyttää tasapainottumiseen ja korjaamiseen.

 

Korvanlehtiin voidaan laittaa hoidon lopussa myös muutama aurikulohelmi, joka stimuloi heijastepistettä hoidon jälkeenkin. Eli kyseessä on kasvin siemen, joka on kiinnitetty ihoteipin palaseen. Korvan alueelta etsitään tulitikulla painellen juuri oikea akupiste, johon siemen laitetaan kiinni. Esimerkiksi vaikkapa lantion alueen tai niskan pisteeseen. Oikea akupiste tuntuu vähän aremmalta yleensä kuin sellainen alue, jossa ei ole minkään elimen akupistettä. Pisteeseen kiinnitetään ihoteipinpalasessa kiinni oleva siemen, jota voi hoidon jälkeen päivittäin muutaman kerran päivässä painella.

 

Aurikulohelmet voivat olla paikallaan 1-5 vrk. Joskus ne putoavat pois itsekseenkin, kuin merkkinä siitä, että sitä kohtaa ei tarvitse enää stimuloida. Joskus joku kohta voi alkaa tuntumaan ikävältä ja siitä voi helmen nappasta itse sitten jo aiemmin pois.

 

Nina Vähäkoski

ENERGIAHOITO KAHDELLE

 

Nyt kun minulla on kaksi hoitopöytää, niin olen laittanut palveluihini energiahoidon kahdelle. Olen jo pitkään halunnut tehdä parihoitoja ja nyt se on mahdollista!

 

Voit tulla hoitoon puolison, ystävän tai vaikkapa lapsesi kanssa.

 

Vietä rauhallinen, yhteinen ja rentouttava hetki energiahoidon parissa. Saatte yhdessä puhdistua energiatukoksista ja tasapainottua. Annatte itsellenne ja toisillenne mahdollisuuden täyttyä puhtaalla valon energialla, joka sulattelee tunne- tai ajatustukoksia energiakehossa.

 

Energian virtaamisessa minä olen vain välikappale. Annan energian virrata, ja keskityn puhdistelemaan chakroja eli energiakeskuksia ja tasapainottamaan energiakenttää.

 

Hoidon aikana annetaan energian vain virrata ja tehdä tarvittavat puhdistukset. Energia on viisasta, se tietää missä sitä tarvitaan ja mihin asiaan. Energia hoitaa kehoa ja mieltä juuri niin hellävaroen kuin on tarvis, eikä mene ylittämään sinun rajojasi. Lempeä voima täyttää teidät ja kohtaatte taas itseänne ja toisianne tietoisemmin.

 

Nina Vähäkoski

Jäsenkorjauksesta ja vyöhyketerapiasta apua myös lapsille ja nuorille

 

Lapset ja nuoret hyötyvät usein vyöhyketerapiasta ja jäsenkorjauksesta. Heidän kehonsa ottaa hoidon hyvin vastaan ja lähtee herkemmin ja nopeammin hakemaan tasapainoa kuin aikuisten kehot, joissa monet erilaiset tilat ovat kroonistuneet.

 

Vyöhyketerapiasta voi olla apua mm. ummetukseen, uniongelmiin, lihasjännityksiin, refluksioireisiin, päänsärkyihin, korvatulehduksiin, psyykkiseen stressiin ja stressin tuomiin oireisiin. Se rauhoittaa hermostoa ja tuo rentoutta kehoon monella tasolla.

 

Rento keho pystyy paremmin tekemän korjaavia prosesseja ja elvyttämään sitä, mikä on epätasapainossa. Rennossa kehossa rakennetaan paremmin uutta ja myös vanhentuneiden solujen poisto toimii. Stressin täyttämässä kehossa kaikki toimii hätävilkut päällä, eikä lopulta energia riitä pitämään tasapainossa peruselintoimintoja, ja esimerkiksi immuunijärjestelmä alkaa heiketä ja keho imee itseensä kaikki mahdolliset pöpöt.

 

Jäsenkorjauksesta voi olla hyötyä mm. skolioosiin, erilaisiin lihasjännityksiin ja niiden tuomiin särkytiloihin, virheasentoihin, ummetukseen, venähdysten, revähdysten ja luunmurtumien parantumisten jälkeisiin kiputiloihin, eri urheilulajien tuomiin jännitys-/ kipu-/ ja lajityypillisiin haasteisiin ja kuormituksiin. Kun kudoksia saadaan pehmiteltyä ja aineenvaihdunta ja hermosto toimimaan paremmin, niin monenlaiset oireilut myös vatsan puolella voivat helpottaa.

 

Lapsen ja nuoren kohdalla on myös tärkeää miettiä, että onko kotona tai koulussa/päiväkodissa jotain, joka vaikuttaa lapsen oireiluun: ruokavalio, ruoka-aineallergiat, sisäilmaongelmat, perheen stressitaso ja tunnelukot, kodin ulkopuolelta tulevat haasteet, kaverisuhteet, harrastukset jne.

 

Suoliston huono tila usein heijastuu keholle erilaisina oireina esim. ihottumat, atooppinen iho, allergiat, astma, refluksioireet, niveloireet.Suoliston kuntoon on siis paneuduttava. Suoliston hyvinvointi vaikuttaa mm. siten, että ravintoaineet ja vitamiinit pääsevät imeytymään rakennusaineiksi mm. puolustusjärjestelmää, entsyymi- ja hormonitoimintaa varten.

 

Ennen suolistoa, jo suussa ja vatsalaukussa alkaa tapahtumaan ruoansulatusta, joten ne on suoliston ohella oltava kunnossa. Esimerkiksi ohutsuoli kärsii ja reagoi, jos vatsalaukussa ei ole ruoka alkanut sulamaan, vaan menee ohutsuoleen osittain sulamattomana. Suurin osa serotoniinista muodostuu suolistossa, joten huono suoliston kunto vaikuttaa myös mielialaan. Ruoka on lääkkeemme!

 

Suoliston hyvinvointiin vaikuttaa usein stressi ja selän alueen jumitilat, mutta tärkein asia suolistolle on itse ruokavalio.

 

Keho tarvitsee mahdollisimman ravintoainerikasta ja puhdasta ruokaa. Sokerit, valkojauhotuotteet ja valmisruoat eivät tue lapsen kasvua ja kehitystä. Karkit, keksit, ja limsat sisältävät mm. lisä-, ja väriaineita ja niiden ravitsemusarvo on mitätön. Ne kuormittavat lapsen kehoa, eikä niistä ole rakentamaan ja suojaamaan kehoa. Päinvastoin.

 

Vesi on paras janojuoma ja sitä tarvitaan kaikkeen kehossa. Olemmehan suurelta osin vettä. Esimerkiksi faskiakalvot ympäröivät kehoa kaikkialla. Lihaksia ja sisäelimiä. Jos faskiakalvot ovat nestehukan vuoksi liimautuneet yhteen, niin lihakset ovat jumissa ja myös sisäelinten toiminta ja verenkierto on heikentynyt. Ja mitä siitä taas seuraa? Monenlaisia särkyjä, ruoansulatuksen heikkenemistä, hormonitoiminnan ja sisäelinten toiminnan heikentymistä ym.

 

Psyykkinen stressikin voi ilmetä kehon tasolla erilaisina särkyinä, vatsakipuina, tunnemyrskyinä. Lapsen ja nuoren kanssa kannattaa joka päivä jutella päivän tapahtumista ja olla kiinnostunut siitä, mitä hän kertoo. Kuulumisten kautta voi saada myös näkemystä siitä, että mikä tai mitkä asiat ja tilanteet ovat hänelle haastavia ja aiheuttavat stressiä. Lapsi saa samalla vanhemmalta huomiota, joka on lapselle elintärkeää. Ole kiinnostunut lapsesi asioista, tunteista, ajatuksista ja opettele asettumaan lapsen kokemukseen, ymmärtämään tai ainakin kuuntelemaan sitä!

 

Jos olet miettinyt, voisiko lapsellesi olla apua jäsenkorjauksesta tai vyöhyketerapiasta, niin ole rohkeasti yhteydessä. Mietitään yhdessä asiaa ja kokeillaan mahdollisesti jompaakumpaa hoitomuotoa tai kumpaakin.

 

Etukäteen ei voi taata, että hoito auttaa. Voi olla, että oireilu helpottaa vähän, kokonaan tai ei ollenkaan. Se on vain kokeiltava. Harvoin lääkärikään lääkettä määrätessä voi taata, että juuri se lääke on kyseiselle henkilölle avuksi, vaan esimerkiksi verenpainelääkkeiden kohdalla olen sairaanhoitajan työssä usein nähnyt, että usein on kokeiltava erilaisia, ennen kuin sopiva lääke löytyy. Täydentävissä hoidoissa ei kuitenkaan ole haittavaikutuksia, joten ne ovat turvallisia käyttää. Ja yleensä niistä todellakin on hyötyä!

 

 

Nina Vähäkoski

Nina Vähäkoski

Jäsenkorjaushoidon jälkeen muistettavaa

 

Ota rennosti kolme päivää:

 

-ei raskasta liikuntaa tai muuta kehon liiallista rasitusta (unohda ikkunanpesut, suursiivoukset)

-anna kehon levätä ja nukkua, jos siihen on mahdollisuus ja jos siltä tuntuu, koska keho tarvitsee paljon energiaa hoidon vaikutuksen jatkumiseen

-kevyttä liikettä on hyvä olla, istu mahdollisimman vähän

 

Ei saunaan sinä päivänä jolloin hoito on tehty.

 

Juo vettä pari lasia normaalia enemmän muutaman päivän ajan. Hoidon myötä aineenvaihdunta vilkastuu. Kun juot vettä, on keholla mahdollisuus  puhdistaa kuonaa kehosta paremmin pissan mukana. Vältät näin turhia kipuja, joita kuonan kerääntyminen voi aiheuttaa kudoksissa.

 

Jos sinulla on tulehdusta jossain nivelessä, käytä merisuolakäärettä ja kylmähoitoa 2-3 x vrk, kunnes oire helpottaa.

 

Hoidon vaikutuksia alkaa huomata jo hoidon aikana, mutta parin päivän sisällä huomaa paremmin, että jotain alkaa tapahtumaan. Hoitoreaktiona voi tulla esim. jonkin kivun tai vaivan hetkellinen vahvistuminen. Se menee kyllä pian ohi.

 

Useimmiten hoitoreaktiona on kipujen vähentyminen ja liikkuvuuden lisääntyminen. Kun jokin ei vaivaa, niin sen unohtaa.

 

Hoidon vaikutusaika on pari viikkoa, jona aikana kehossa tapahtuu muutosta. Kun yksi nivel on tasapainotettu, ja ympäröiviä kudoksia pehmitelty, niin vaikutus kineettisen ketjun mukaisesti etenee kehossa seuraavaan niveleen ja kudoksiin. Kehon muutokset tapahtuvat hitaasti, ajan kanssa.

Huomioi kehon käyttö ja huonot tottumukset, jotka aiheuttavat jumia, kipua, virheasentoja ja toispuoleisuutta kehon käytössä. Liiku monipuolisesti, ja kehoa kuunnellen.

 

Keho hakeutuu helposti vanhaan virheelliseen asentoon  ja jumitilaan takaisin, varsinkin jos se on siihen tottunut vuosien ajan. Siksi kannattaa käydä parin-kolmen viikon välein 3-5 kertaa, jotta vaikutus olisi pidempiaikaisempi. Ylläpitohoidot voivat olla tarpeen 2-3 kuukauden välein. Kehosi kertoo, mikä on tarve.

 

 

Nina Vähäkoski

 

Intuitiivinen hoito

 

Nimet ja käsitteet saattavat hämmentää ja mietit, mitä eroa on reiki hoidolla ja intuitiivisella hoidolla. Yritän tässä sitä selventää ja myös sitä, että miksi myös tällainen hoito.

Vuosia sitten juttelin jonkun hierojan kanssa, jolla oli eri kehohoitojen tekniikoita käytössään. Hänen mietintönsä siitä, että  ihmisen pitää tietää, että mihin hoitoon tulee, jäi mieleeni. Hän ajatteli, että jos ihminen on varannut hieronnan, niin silloin ei tehdä jotain aivan muuta tai jos ammattilaisena huomaa, että asiakkaalle olisi hyötyä toisenlaisesta kehon lähestymistavasta, niin siitä täytyy kysyä asiakkaalta, jos haluaa hoitaa toisella tavalla.

 

Noh, se on kyllä niinkin, mutta tottakai kun työkalupakissa on monenlaisen tekniikan osaamista, niin ei niitä välttämättä erottele aina niin tiukasti, mutta pääosin tietenkin aina pyrin pysymään siinä, mihin asiakas on alunperin ajan varannut.

 

Olen halunnut säilyttää Reikihoidon vastaamaan mahdollisimman paljon alkuperästä Usuin tekniikkaa. Toki vuosien varrella se on muokkautunut hieman minunnäköisekseni, mutta jokainenhan tekee omalla persoonallaan työtä.

 

Intuitiivisen hoidon olen lisännyt palveluihini siksi, että se on yhdistelmä energiahoitoa ja fyysisempiä otteita ja tekniikoita, mutta säilyen kuitenkin kevyempänä hoitona kuin mitkään fyysiset tekniikat kuten esim. jäsenkorjaus. Energiaa virtautetaan kehoon koko ajan ja intuitiivisesti tehdään myös kehon pehmittelyä ja käsittelyä.

 

Intuitiivinen hoito voi sopia monenlaisiin tilanteisiin. Se voi auttaa kipuihin, unettomuuteen, vaikeuteen rentoutua. Se lievittää stressiä, jolloin kehon on mahdollista eheytyä. Se myös pehmittelee kehoa ja saa lihaksia rentoutumaan ja verenkiertoa paranemaan.

 

Intuitiivinen hoito voi olla hyvä ja ainut vaihtoehto silloin esimerkiksi, kun kehossa on sellaisia sairauksia taustalla, jolloin ei voida tehdä jäsenkorjausta tai vyöhyketerapiaa, koska se olisi liian riskialtista ja vaarallista.

 

Tai jos pitkään jatkunut stressi on syönyt kaikki energiat kehosta, niin lähdemme vahvistamaan kehon energioita, jotta se pystyy alkaa pikku hiljaa korjaantumaan.

 

Intuitiivinen hoito sopii myös silloin, kun haluat kevyempää hoitoa, joka kuitenkin on syvällisen vaikuttavaa. Mutta voit sen aikana antautua rentouteen ja vastaanottamiseen.

 

Jos emme voi tehdä  fyysisempää hoitoa sairaustilanteen vuoksi, niin voimme lähestyä kehoa kuitenkin kevyemmällä kosketuksella, energialla ja esimerkiksi jonkin vyöhyketerapia pisteen hyvin hienovaraisella käsittelyllä. Kehoa pehmitellään myös jäsenkorjauksen, päähieronnan, ja akupainannan keinoin, jos siihen on jossain kohtaa tarvetta.

 

Intuitiivisella hoidolla vaikutetaan siis fyysisen kehon epätasapainoon, mutta sen aikana lähdetään myös tasapainottamaan energiakehoa.

 

Monien vaivojen lähtökohta on asenne-, ajatus- tai tunnetasolla, myös sielun tasolla. Voimme auttaa kehoa tasapainottamalla energiakeskuksia eli chakroja sekä energiakenttää ympärillämme. Emme ole vain fyysinen, näkyvä keho. Fyysinen keho on energiakehojen ilmentymä.

 

Tämän hoidon aikana voit antaa tilaa vaikkapa kivulle, joka sinun huomiotasi vaatii kehosi kautta. Sallia tuntemukset, joita et haluaisi huomioida. Saat olla läsnä itsellesi. Olen koko ajan siinä sinua varten.

 

Ensimmäisellä käynnillä täytät asiakastietolomakkeen, jossa käydään läpi terveydentilaasi.

Nina Vähäkoski

Paluu kehoon-hieronta

 

Tässä hieronnassa keskitytään meditatiivisen hitaasti hieromaan kehoa hieronnan otteilla, mutta myös intuitiivisella otteella, jolloin laajennetaan hierontaotteita erilaisiin venytyksiin, sivelyihin, tärinöihin, akupisteiden stimulointiin yms.

 

Tämä hieronta on kuin intialainen päähieronta, mutta tehtynä koko keholle. Stressipesu koko keholle.

 

Hieronnan aikana pyritään vain kokemaan kehoa ja sen reagointia hierontaan. Hieronnassa käytetään öljyä ja tehdään otteet mahdollisimman hitaasti ja rauhallisesti, sekä lempeästi.

 

Tänä päivänä on paljon herkistyneitä ja herkkiä ihmisiä, jotka eivät siedä kovakouraista hierontaa, eikä edes napakkaa otetta. Tämän hieronnan tarkoitus on herkän ja kuulostelevan, sulattelevan otteen kautta rentouttaa hermostoa ja lihaksia, sekä saada mieli palautumaan kehoon ja kehon viesteihin. Kehon kautta mennään rauhoittamaan myös mieli.

 

Ihmiset ovat nykyään paljon päänsä sisällä. Ajatukset ovat valloillaan ja vievät kehon kuuntelulta tilaa. On tärkeä palata välillä tähän hetkeen ja oman kehon kokemiseen.

 

Hieronnan aikana ei tarvitse analysoida tai jäädä kiinni kehon tuntemuksiin ja siihen, miksi jokin kohta tuntuu tiukemmalta tai miksi siitä herää pintaan jokin tunne. Ollaan vain ja koetaan kehossa tapahtuvaa elämää, hengitystä. Ei pyritä mihinkään, ollaan rauhassa ja koetaan elämää ilman mielessä tapahtuvia ajatuksia.

 

Tätä voisi sanoa myös meditatiiviseksi hieronnaksi. Palataan kehoon, tähän maanpäälliseen olemukseen, jonka tehtävänä on toteuttaa elämän aikana mielessä syntyneitä ajatuksia, ideoita ja olla se väline, jonka kautta voi toteuttaa sitä miksi tänne on tultu.

 

Hieronta on erittäin rentouttava ja palauttaa sinua maanpinnalle, jos liitetelet korkeuksissa. Välillä on hyvä palata maanpinnalle.

 

Hieronta poistaa stressiä ja rentouttaa lihaksia, vaikka siinä ei voimallisesti lihaksia muokatakaan. Välttämättä voima ei ole aina se, millä kehoa saadaan pehmenemään, vaan kevyt ja lempeä, hidas ja sulatteleva kosketus voi ollakin se tehokkain lähestymistapa jumittavalle keholle ja stressaantuneelle mielelle.

 

Se millä tapaa tämä hieronta eroaa intuitiivisesta hoidosta, on se että käytetään enemmän hierontaa ja siksi tehdään iholle öljyn kanssa. Intuitiivisessa hoidossa käsittely tehdään vaatteiden päältä (paitsi jalkaterien heijasteet) hitaasti venytyksien, vyöhyketerapian, energian, jäsenkorjausotteiden ja akupainalluksien keinoin.

 

 

Nina Vähäkoski

Intialainen päähieronta ja mobilisoiva jalkahieronta-yhteishoito

 

Kun yhdistetään mobilisoiva jalkahieronta ja intialainen päähieronta, niin saadaan todella rentouttava ja vaikuttava hoito aikaan.

 

Jalkahieronnalla pehmitellään jalan kudoksia ja mobilisoidaan niveliä lempeästi. Säärien alueen faskioita löysytellään ja polven nivelrako tarkistetaan. Jalkaterissä voi olla virheasentoja ja hermopinteitä, jotka vaikuttavat kineettisen ketjun kautta koko kehoon, aina seuraaviin niveliin ja kudoksiin. Jalkaterät on perusta, jonka on oltava kunnossa. Hieronnan aikana käytän mobilisoivaa hierontaa eli jäsenkorjausta ja tavallista hierontaa.

 

Intialainen päähieronta on taas hyvin hellävarainen ja erilaisin sivelyin ja kosketuksin tehtävä hoito, joka pesee stressit pois koko kehosta. Hoito aloitetaan istuma-asennossa lapojen ja hartioiden alueelta ja käydään niskaa, päänahkaa ja kasvoja läpi.

 

Hieronta ei ole muokkaavaa, vaan sen teho perustuu juurikin hellävaraiseen kosketukseen, jonka avulla hermosto voi rentoutua ja päästää kireyksistä irti. Pään alueella kulkee useita meridiaaneja eli energiakanavia, jotka jatkuvat raajoihin tai kehon alueelle. Siksi sen vaikutus ulottuu muuallekkin kuin pään alueelle. Päänahassa on usein kireyksiä, joiden alkusyy on löytyy stressistä. Kasvojen ja korvanlehtien alue hoidetaan viimeisenä selinmakuulla, muutoin hoito tehdään istuen. Istuma-asennossakin pystyy hyvin rentoutumaan.

 

Yhteishoito on ollut hyvä lahjaidea!

Nina Vähäkoski