Energiahoito

 

Minulla oli aiemmin palveluissani sekä Reiki että Intuitiivinen energiahoito, mutta asian selkeyttämiseksi olen päättänyt yhdistää ne ja tehdä yhden ainoan palvelun eli energiahoidon. Energiahoito on energian välittämistä, energialla hoitamista, on se sitten mihin tahansa kaavaan tai oppiin liitetty. Kyse on kuitenkin samasta universaalista energiasta, jota erilaisin tekniikoin käytetään auttamaan ihmistä tai eläintä.

 

Energiahoidon aikana yhdistän reikihoidon periaatteita muihin energiahoidon tekniikoihin ja käyn myös kehon tasapainotekijät läpi energiahoidon keinoin eli tarkistan lantion asennon, niskan, lonkkien ja polvien asennot ja tasapainotan niitä tarvittaessa energiahoidolla.

 

Olen opiskellut energia-asioita vuosien varrella paljon. Pisin opiskelu on ollut Reikin parissa. Olen 2000-luvun alkupuolella käynyt Reiki I -kurssin ja pikku hiljaa täydentänyt kursseja ja käynyt Reiki III-kurssin 2015-2016. Reiki III-kurssi antaa valmiudet myös opettaa Reikin eri tasoja.

 

Olen aloittanut myös energiajäsenkorjauksen opintoja ja ne etenevät pikku hiljaa. Sieltä saan lisää työkaluja energiahoitamiseen. Minulla on myös käytynä uuden ajan kanavointi-koulutus vuodelta 2015, jolloin teimme selvännäkö ja meediointi-harjoituksia ja energiakentän kanavointia. Tällä hetkellä en tee juuri kanavointeja, mutta se  koulutus oli hyvä laajennus asioiden ymmärtämiseen ja energiahoitamiseen, sain taas lisää työkaluja pakkiini.

Silloin tällöin teen kodin, paikkojen,tilojen energiapuhdistusta ja välillä minut ohjataan tekemään valosaattoja, jossa ohjataan tänne jonkinlaiseen välitilaan jäänyt sielu pois, kohti valoa. Valosaatto saattaa tulla aivan yhtäkkiä, keskellä arjen touhua, ennalta-arvaamatta. Monenlaisia energiapuolen juttuja kulkee siis arjessa mukanani.

 

Energiahoitaminen vaatii myös harjoitusta kuten mikä tahansa hoitaminen. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut enneunista, energian tuntemiseen ja näkemiseen liittyvistä kokemuksista, enkeleistä ja kaikesta mitä näkymättömään maailmaan liittyy. Uskon, että olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa verhon takana olevan maailman kanssa, mutta emme vain aina näiden fyysisien aistien kautta pysty sitä kokemaan niin selkeästi. On opittava antautumaan ja avautumaan. Ja luottamaan. Katsottava välillä sisäänpäin, nähdäkseen ulospäin.

 

Energiahoitamisessa juuri tuo avautuminen on tärkeää. Ja täydellinen läsnäolo, antautuminen hetkelle. Olen hoitamisen aikana vain kanava energialle, joka kulkee kauttani hoidettavan kehoon ja energiakehoon. Minä en itse paranna mitään. Energia tietää missä sitä tarvitaan ja kuinka paljon. Teen kyllä havaintoja, jotka ohjaavat minua hoidon aikana esimerkiksi keskittymään jonkin kehonosan hoitamiseen. Hoidon aikana käyn läpi mm. kehon ja chakrojen eli energiakeskusten tasapainotusta, energiakentän vahvistamista ja tasapainotusta. Pyrin havainnoimaan tuntemuksia, joita nousee sekä kehollisena että tunteina ja sanoittamaan ne tarvittaessa asiakkaalle.

 

Hoidon aikana pidän käsiä hoidettavan kehon eri alueilla, kehossa kiinni ja myös kehosta irti ja käytän tarvittaessa myös paineluita, sivelyitä, koputteluja, ihan miten energia sillä hetkellä minua ohjaa. Käyn läpi koko kehoa ja asiakas on makuulla hoitopöydällä. Kun katson tasapainotekijät kehon tasolta, niin silloin asiakas on yleensä seisoma-asennossa. Näin keholla on paremmin myös vapautta liikehtiä, kun parasympaattisen hermoston aktivoituminen tapahtuu.

 

Kaikkein tärkein tehtävä energiahoidon aikana on olla puhdas kanava, joka on vain läsnä ja tuo turvan, jotta hoidettavan olisi mahdollisimman helppo avautua ja ottaa vastaan energian lisääntyminen kehossa. Energian lisääntyminen auttaa erilaisia energiatukoksia eli tunteiden ja ajatusten aiheuttamia "jumitiloja" avautumaan. Kaikki fyysinen ja psyykkinen stressi vaikuttaa siihen, että kehossa energiakanavat tukkeutuvat tai niiden virtaus vähenee, ja siitä seuraa ennen pitkää muutoksia myös fyysiseen kehoon erilaisina sairauksina, jatkuvana flunssana, kiputiloina, tunteiden epätasapainona yms.

 

Energiahoidon tarkoituksena on myös rentouttaa hermostoa ja lihaksia, jotta keho saa itse parantavat ja tasapainottavat energiat käyttöönsä. Hoidosta voi olla apua kipuihin, fyysiseen ja psyykkiseen stressiin ja sen tuomiin epätasapainon tiloihin, unettomuuteen, levottomuuteen, lievään ahdistukseen ym.

 

Energiahoito on lempeä ja kokonaisvaltainen hoito, se rauhoittaa ja rentouttaa kehoa, välillä todella syvästikin. Energiahoito on aina rakkaudellista ja se on valoa, mahdollisuus tasapainottumiseen, parantumiseen, askel eteenpäin itsessään. Hoidon jälkeen voi esimerkiksi tuntea olevansa hetken aikaa herkempi tunnetiloissaan, voi olla väsyneempi, tai toisaalta virkeämpi, on levollisempi olo, voi nähdä voimakkaampia unia, lihakset tuntuvat rennommilta ja koko keho tuntuu rennommalta ja stressi vähäisempänä. Voi saada paremmin yhteyden itseensä ja tunteisiinsa, voi saada oivalluksia omaan tilanteeseensa.

 

Energiahoito on kokonaisvaltainen, hyvä rentoutuskeino kaikille. Se on pysähtyminen oman kehon äärelle, omien ajatusten ja tunteiden äärelle, pois oravanpyörästä, jossa mikään ei tunnu riittävän.

 

 

Nina Vähäkoski

 

Lasten ja nuorten hoitojen hinnat alennuksessa helmikuun 2022 loppuun saakka

 

Helmikuun loppuun saakka lasten ja nuorten jäsenkorjauksen sekä vyöhyketerapian hinnat alennettu.

Vyöhyketerapia:        lapset 1-18 v. 40 e(norm. 49 e)
Jäsenkorjaus:              1-9 v. 40 e ( norm. 49 e)
                                           10-18 v. 49 e (norm. 59 e)

 

Vyöhyketerapiasta voi olla apua

esimerkiksi: levottomuuteen, flunssakierteeseen, jännityksestä johtuviin särkyihin ja kehon reagointeihin, erilaisiin jumitiloihin, unettomuuteen, stressiin...

 

Jäsenkorjauksesta voi olla apua

esimerkiksi: kehon virheasentoihin, kipuihin tai jumitiloihin, ja myös urheileva lapsi hyötyy kehon kudosten pehmittelystä ja treenaaminen onnistuu paremmin.

Kummatkin hoitomuodot ovat turvallisia niin aikuisille kuin lapsille, ja erityisesti tämän päivän jännittyneessä tilanteessa ja monenlaisen tietotulvan keskellä myös lapset tarvitsevat huomiota ja rentoutta kehoon ja mieleen.

 

Alennukset eivät koske vauvahierontaa.

Nina Vähäkoski

Rakkaat vastasyntyneet ÄIDIT 💖

 

 

Usein vauvahierontaan tullessa olette ehkäpä usean viikon tai kuukauden ajan etsineet keinoja auttaa vauvaanne. Vauva on voinut olla tyytymätön tai itkuinen, hänellä on saattanut olla vatsavaivoja, hän voi puklailla paljon, ei nuku kuin lyhyitä pätkiä, on tyytymätön todella usein ilman ymmärrettävää syytä, jokin kehitysvaihe viipyy; esimerkiksi kääntyminen tai konttaaminen, kenties on toispuoleisuutta pään tai raajojen käytössä/asennossa yms.

 

Ehkäpä vauvaa ei ole ollut helppo saada tyytyväiseksi, tai siihen on mennyt paljon aikaa. Ehkä olet joutunut kantamaan ja pitämään häntä liikkeessä, että hän rauhoittuisi ja hänen olonsa olisi parempi.

 

 

 

Ja tämä sama rauhoittelu toistuu usean tunnin ajan joka päivä tai hyvin usein.

 

Kuitenkin, muistathan, että sinä olet kyllä tehnyt parhaasi ja kokeillut erilaisia keinoja rauhoittaa vauvaa. Ja kun mikään ei tunnu auttavan, tulee turhautumisen tunnetta, epätoivoakin. Aika tuntuu ikuisuudelta ja mietit, että jatkuuko näin ikuisesti.

 

Nämä tunteet ovat aivan normaaleja. Sillä sinä haluaisit, että vauvalla on hyvä olla, ja silloin sinäkin rauhoittuisit ja sinullakin olisi hyvä olla. Ja sinäkin väsähdät ja tarvitsisit lepoa ja hengähdystaukoja.

Monenlaisia vaivoja voi siis olla jo pienen kehossa, joihin hyvin usein saa apua hieronnasta.

 

 

Moni ihmettelee, että mitenkä vauvat voisivat tarvita hierontaa! Mutta niin se vain on, että usein heillä on jumituksia, jotka aiheuttavat näitä edellä mainittuja haasteita.

 

 

Yllä lueteltuja oireiluja ja haasteita voi aiheuttaa esim. virheasennot ja lihasjumit, joita on tullut mahdollisesti jo mahassa ollessa (esim. napanuora raajan ympärillä, käsi poskella yms.) ja erityisesti loppuraskauden aikana tai sitten myöskin synnytyksessä.  Synnytys on voinut olla pitkä tai liian nopea, on ollut muu kuin raivotarjonta, on ehkä jouduttu käyttämään imukuppia yms. Lihasjumit saavat aikaan kipua ja verenkierron sekä aineenvaihdunnan huonontumista. Aivan kuin aikuisillakin jumitukset aiheuttavat. Kun on keho juntturassa, niin onpahan vaan kurja olla!

 

 

Ja nämä vauvan haasteet vaikuttavat koko perheen jaksamiseen.

 

Usein äidit ovat turhautuneet ja jopa epätoivoisia, kun mikään mitä he tekevät, ei auta vauvalla.

 

Mutta se tunne on ihan ok, sillä äidit tekevät kaikkensa sillä tiedolla ja taidolla ja intuitiolla, mikä on kunakin hetkenä! Äidit ovat täydellisen riittäviä juuri omille vauvoilleen, vaikka he eivät osaisikaan ratkaista sillä hetkellä vauvan ongelmaa.

 

Mutta tukea äidit tarvitsevat ja paljon!

 

Pyydä apua ja tukea omalta puolisolta, tai läheisiltä, ystäviltä, kysy neuvolasta neuvoja, myös somesta voi löytyä tukiverkostoja, imetysasioissa käänny Imetystuki ry:n puoleen, josta voit löytää imetystukihenkilön tukemaan imetystäsi. Puhu moninaisista tunteista, joita voi herätä vauva-arjen täyteisyydessä.

 

Luota omaan intuitioon ja kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja keinoja.

 

Äidit oppivat luovuutta vauvan kehittymisen ja hoidon lomassa. Kun vauva kehittyy, niin käytännöt menevät uusiksi uudestaan ja uudestaan. Se mikä toimi äsken, ei ehkä enää kohta toimikaan. On kokeiltava ja keksittävä, että mikä tähän tilanteeseen auttaisi juuri nyt.

 

Vauvan kehittyminen ja uuden oppiminen luo näin alustan myös äidille ja vanhemmille laajentaa luovuuttaan ja miettiä uusia keinoja vanhojen tilalle.

 

Vanhemmuus on varsinainen luovuuden oppitunti!

 

Vauvahieronnan käynnillä jaan kaikki neuvot, joita vain sillä hetkellä tiedän ja lisää kyselen kollegoilta, jotta osaisin auttaa mahdollisimman paljon hieronnan lisäksi.

 

Vauva-arki on täyttä tohinaa, eikä äidille jää välttämättä oikein hetkiä itselleen, varsinkaan, jos vauvalla on kurja olla jostain syystä ja äidin koko aika menee vauvan kantamisessa tai tyytyväisenä pitämisessä.

 

Äidin tulisi jotenkin järjestää itselleen edes lepohetkiä, liikuntaa, säännöllisiä ruokailuja, suihkussa käymistä, hoidettavana oloa! Kun itse ottaa vastaan hoitoa, niin on taas helpompi antaa hoivaa vauvalle. Kun itsellä on helpompi ja kevyempi olla, niin on vastaanottavaisempi myös vauvan viesteille ja tarpeille.

 

Ja vielä lopuksi. Muista että sinä olet juuri oikea äiti vauvallesi. Teillä on yhteinen, ainutlaatuinen elämä koettavananne. Juuri samanlaista kuin te olette, ei ole olemassakaan. Samantyyppisiä haasteita varmasti on muillakin, ja vertaistukea kyllä löytyy eri kanavien kautta.

 

Mutta sinä ja vauvasi, teidän tarinanne on ainutlaatuinen!

 

Vaikka hyviä neuvoja ja ohjeita on saatavilla monelta taholta, niin luota myös omaan näkemykseesi ja ota tarvittaessa selvää asioista, jos sinulla on siihen voimaa ja jaksamista.

 

Kysy asiantuntijoilta; neuvolat, imetyksen tukihenkilöt, vauvahierojat, ensi- ja turvakodit, kaupungin perhetyöntekijät ym.

 

Ja jos tilanteesi on niin vaikea, että tuntuu, ettet kerta kaikkiaan jaksa, niin ole yhteydessä neuvolaan tai varaa aika terveysaseman lääkärille ja pyydä sieltä apua. He ohjaavat eteenpäin asioissa ja tietävät auttavia tahoja, joihin olla yhteydessä.

 

Luota vauvaasi, luota itseesi!

 

Asiat saattavat tuntua juuri tällä hetkellä hankalilta, mutta vauva kasvaa ja kehittyy koko ajan, sinä kehityt vauvan mukana ja asiat muuttuvat koko ajan.

 

 

 

 

Nina Vähäkoski

Hieronnan hinnat ja kolmen kerran sarjahinnat

 

Hierontaan voit ostaa myös kolmen kerran sarjan, joka tulee halvemmaksi kuin yksittäinen hieronta. Sarjahinta maksetaan ensimmäisellä käynnillä ja se on voimassa 3 kk ostopäivästä.

 

ePassi Hyvinvoinnilla voit maksaa hieronnat!

 

 

Nina Vähäkoski

Nina Vähäkoski

Energiahoidot

 

Minulla on palveluissani kaksi energiahoitoa, jotka erovat jonkin verran toisistaan.

 

 

Reiki

Reiki on vanha Japanissa tunnetuksi tehty energiahoitomuoto, jossa hoitaja virtauttaa Qi-energiaa hoidettavaan pitämällä käsiä seitsemän päächakran kohdilla. Hoidon aikana käydään läpi kehon etupuoli ja selkäpuoli. Energia hoitaa chakrojen kautta fyysistä kehoa. Chakroihin voi tulla tukkeumia ja epätasapainoa tunnepuolelta, ajatuksista, stressistä, pitkäaikaisesta fyysisestä sairaudesta, yms.

 

Kehoon annetaan virrata hoitajan kautta energiaa, joka tasapainottaa chakrojen toimintaa ja alkaa lempeästi korjata myös kehon toiminnassa ilmeneviä ongelmia. Käsiä pidetään keholla tai kehon lähellä, chakrojen mukaisesti, eli mennään tietyn kaavan mukaan koko keho läpi.

 

Yksilöllisyyttä tulee siihen, että hoitajan herkkyyden mukaan hoidetaan niitä chakrojen alueita enemmän/pidempään, joiden hoitaja tuntee "imevän" enemmän energiaa eli ovat epätaapainon tilassa. Hoito on lempeä ja rauhallinen. Se auttaa tasapainottamaan sekä tunteita että ajatuksia, kehoa ja mieltä. Energia menee juuri sinne missä sitä tarvitaan, ja juuri niin paljon kuin sitä tarvitaan. Hoitajan tarvitsee vain antautua olemaan kanava energian liikkumiselle, ponnistelematta. Hoito tehdään hoitopöydällä, makuuasennossa, vaatteiden päältä.

 

Itselleni voi hoidon aikana tulla tuntemuksia hoidettavan kehon eri alueilta, mutta siihen ei pyritä. Jos katson aiheelliseksi sanottaa hoidon jälkeen sitä, mitä minä koin hoidettavan kehosta ja energian kulkemisesta, niin sen kerron. Mutta usein hoidon aikana olen niin siinä hetkessä, että en välttämättä muista kaikkea hoidon aikana saatuja kokemuksia ja tuntemuksia. Usein hoidon aikana saatan tehdä sivelyjä/akupainantaa ja muuta hieman kehoa ja hermostoa herättelevää, mutta pääasiassa kuitenkin vain pitämällä käsiä paikallaan.

 

Hoidon jälkeen käydään läpi hoidon kulkua ja mitä hoidettava koki. Ihmiset ovat erilaisia, jokainen kokee hoidon omalla tavallaan. Toisille saattaa tulla hyvinkin fyysisiä tuntemuksia, joillekin taas ei minkäänlaisia tuntemuksia. Silti energi kulkee ja liikkuu, ja hoito on yhtä vaikuttava, oli niitä tuntemuksia tai ei. hoidon jälkeen on hyvä muista juoda vettä parin päivän ajan, jotta kehon aktivoiduttua kuona voi poistua pissan mukana pois, eikä tule turhia kipuiluja.

 

Intuitiivinen hoito

 

Tämä eroaa Reikistä siten, että ei mennä tietyn kaavan mukaan kehoa läpi. Käteni etsiytyvät hoitamaan kehoa juuri siinä järjestyksessä, joihin energia ne ohjaa. Tässäkin hoidossa olen vain kanava energian liikkumiselle, minä en hoida enkä paranna mitään. Teen intuitiivisesti sen, mihin energia minua ohjaa.

 

Hoidossa on mukana fyysisempiä tekniikoita, kuten akupainantaa, painelu/sivelyotteita, jäsenkorjauksellista otetta, vyöhyketerapian heijasteiden käsittelyä. Nämä eri tekniikat ovat herättelemässä fyysistä kehoa ja kehossa kulkevia meridiaaneja eli energiakanavia.

 

Lisäksi fyysisillä tekniikoilla stimuloidaan ja pehmitellään kehonalueita, joihin on jäänyt tunne-energiaa, stressiä, solumuistiin jääneitä unohdettuja asioita. Monenlaiset unohdetut kokemukset ja tunteet kuormittavat kehoa ja aiheuttavat lihasjännityksiä ja sitä kautta verenkierron, aineenvaihdunnan ja hermoston huonontunutta toimintaa.

 

Hoito tehdään vaatteiden päältä, sukat riisutaan kuitenkin, jotta voin käsitellä tarvittavia vyöhyketerapeuttisia alueita. Tämäkin hoito on lempeä ja rauhallinen. Energia ohjaa minua ja hoidon aikana voi myös sanoittaa tuntemusta, joka joltain kehon alueelta nousee katsottavaksi. Koska energia on viisas ja lempeä, ei mitään sellaista nouse pintaan, jota ei sen hetkinen mielentila kestäisi ottaa vastaan.

 

Hoito voi nostattaa tunteita kyllä pintaan, mutta tunteethan on energian virtausta, eikä sitä tarvitse pelätä. Monesti hoidon jälkeen olo on kuitenkin rauhallinen, rento ja keventynyt. Vaikkei aina tiedäkään, että mitä kaikkea kehosta ja mielestä sekä energian tasolta on puhdistunut. Joten mikään taistelutanner tämäkään hoito ei ole. Hoidon myötä energiakeho vahvistuu ja eheytyy, jolloin on mahdollista päästä henkisesti eteenpäin niisä asioissa, jotka itsessä ovat jumissa.

 

Hoidon jälkeen käymme vielä pääkohtia hoidon kulusta läpi. Veden juonti on tarpeellista tämänkin hoidon jälkeen.

Hoitosarja-suositus

Suosittelen kumpaakin energiahoitoa ottamaan alkuun muutaman kerran viikon välein. Joka kerta kehosta ja energian tasolta puhdistuu lisää sinne jääneitä asioita ja vahvistuu se, mikä tasapainottaa ja ylläpitää tasapainoa. Kuten kehohoidoissa, myös energiahoidoissa pätee se, että keho ja mieli helposti menevät takaisin vanhaan, jos ei uutta vahvisteta alkuun tiheämmin.

Nina Vähäkoski

Vyöhyketerapiaa jalkaterien ja korvanlehtien alueille

 

Olen jo vuosia sitten opiskellut akupunktiokursseilla korvanlehtien aku-/vyöhyketerapeuttisia pisteitä. Silloin tällöin vyöhyketerapian yhteydessä olen käsitellyt myös korvanlehtien alueita jalkaterien heijasteiden lisäksi. Loppuraskauden hoidoissa olen laittanut synnytystä edistävät aurikulohelmet korvanlehtiin lasketun ajan tienoilla.

 

Olen laittanut ihan omaksi palveluksi vyöhyketerapian, jossa käsittelen kumpiakin alueita, sekä jalkateriä että korvanlehtiä. Korvanlehtien alueet ovat todella voimakkaat ja monesti korvanlehti alkaa punoittaa ja tuntuu kuumalta, kun sitä käsittelee. Korvanlehtien käsittely rauhoittaa ja tasapainottaa kehoa, rentouttaa lihaksia, vähentää kipuja, vähentää levottomuutta ja ahdistusta. Vaikutukset ovat lempeän vahvat, ja tuntuukin hyvältä yhdistää jalkaterät ja korvanlehdet samaan hoitoon.

 

Korvanlehdistä löytyy koko keho pienoiskoossa. On lihakset, luut, hermosto, sisäelimet ym. Siksi niiden käsittely vaikuttaa monenlaisiin vaivoihin. Ja ennenkaikkea, kuten vyöhyketerapia jalkateriinkin; vaikuttaa kokonaisvaltaisesti rentouttaen ja rauhoittaen sitä, mitä tarvitsee ja stimuloiden ja kiihdyttäen sitä mitä tarvitsee. Tärkeintä on se, että annetaan sykäys keholle, jonka keho itse käyttää tasapainottumiseen ja korjaamiseen.

 

Korvanlehtiin voidaan laittaa hoidon lopussa myös muutama aurikulohelmi, joka stimuloi heijastepistettä hoidon jälkeenkin. Eli kyseessä on kasvin siemen, joka on kiinnitetty ihoteipin palaseen. Korvan alueelta etsitään tulitikulla painellen juuri oikea akupiste, johon siemen laitetaan kiinni. Esimerkiksi vaikkapa lantion alueen tai niskan pisteeseen. Oikea akupiste tuntuu vähän aremmalta yleensä kuin sellainen alue, jossa ei ole minkään elimen akupistettä. Pisteeseen kiinnitetään ihoteipinpalasessa kiinni oleva siemen, jota voi hoidon jälkeen päivittäin muutaman kerran päivässä painella.

 

Aurikulohelmet voivat olla paikallaan 1-5 vrk. Joskus ne putoavat pois itsekseenkin, kuin merkkinä siitä, että sitä kohtaa ei tarvitse enää stimuloida. Joskus joku kohta voi alkaa tuntumaan ikävältä ja siitä voi helmen nappasta itse sitten jo aiemmin pois.

 

Nina Vähäkoski

ENERGIAHOITO KAHDELLE

 

Nyt kun minulla on kaksi hoitopöytää, niin olen laittanut palveluihini energiahoidon kahdelle. Olen jo pitkään halunnut tehdä parihoitoja ja nyt se on mahdollista!

 

Voit tulla hoitoon puolison, ystävän tai vaikkapa lapsesi kanssa.

 

Vietä rauhallinen, yhteinen ja rentouttava hetki energiahoidon parissa. Saatte yhdessä puhdistua energiatukoksista ja tasapainottua. Annatte itsellenne ja toisillenne mahdollisuuden täyttyä puhtaalla valon energialla, joka sulattelee tunne- tai ajatustukoksia energiakehossa.

 

Energian virtaamisessa minä olen vain välikappale. Annan energian virrata, ja keskityn puhdistelemaan chakroja eli energiakeskuksia ja tasapainottamaan energiakenttää.

 

Hoidon aikana annetaan energian vain virrata ja tehdä tarvittavat puhdistukset. Energia on viisasta, se tietää missä sitä tarvitaan ja mihin asiaan. Energia hoitaa kehoa ja mieltä juuri niin hellävaroen kuin on tarvis, eikä mene ylittämään sinun rajojasi. Lempeä voima täyttää teidät ja kohtaatte taas itseänne ja toisianne tietoisemmin.

 

Nina Vähäkoski

Jäsenkorjauksesta ja vyöhyketerapiasta apua myös lapsille ja nuorille

 

Lapset ja nuoret hyötyvät usein vyöhyketerapiasta ja jäsenkorjauksesta. Heidän kehonsa ottaa hoidon hyvin vastaan ja lähtee herkemmin ja nopeammin hakemaan tasapainoa kuin aikuisten kehot, joissa monet erilaiset tilat ovat kroonistuneet.

 

Vyöhyketerapiasta voi olla apua mm. ummetukseen, uniongelmiin, lihasjännityksiin, refluksioireisiin, päänsärkyihin, korvatulehduksiin, psyykkiseen stressiin ja stressin tuomiin oireisiin. Se rauhoittaa hermostoa ja tuo rentoutta kehoon monella tasolla.

 

Rento keho pystyy paremmin tekemän korjaavia prosesseja ja elvyttämään sitä, mikä on epätasapainossa. Rennossa kehossa rakennetaan paremmin uutta ja myös vanhentuneiden solujen poisto toimii. Stressin täyttämässä kehossa kaikki toimii hätävilkut päällä, eikä lopulta energia riitä pitämään tasapainossa peruselintoimintoja, ja esimerkiksi immuunijärjestelmä alkaa heiketä ja keho imee itseensä kaikki mahdolliset pöpöt.

 

Jäsenkorjauksesta voi olla hyötyä mm. skolioosiin, erilaisiin lihasjännityksiin ja niiden tuomiin särkytiloihin, virheasentoihin, ummetukseen, venähdysten, revähdysten ja luunmurtumien parantumisten jälkeisiin kiputiloihin, eri urheilulajien tuomiin jännitys-/ kipu-/ ja lajityypillisiin haasteisiin ja kuormituksiin. Kun kudoksia saadaan pehmiteltyä ja aineenvaihdunta ja hermosto toimimaan paremmin, niin monenlaiset oireilut myös vatsan puolella voivat helpottaa.

 

Lapsen ja nuoren kohdalla on myös tärkeää miettiä, että onko kotona tai koulussa/päiväkodissa jotain, joka vaikuttaa lapsen oireiluun: ruokavalio, ruoka-aineallergiat, sisäilmaongelmat, perheen stressitaso ja tunnelukot, kodin ulkopuolelta tulevat haasteet, kaverisuhteet, harrastukset jne.

 

Suoliston huono tila usein heijastuu keholle erilaisina oireina esim. ihottumat, atooppinen iho, allergiat, astma, refluksioireet, niveloireet.Suoliston kuntoon on siis paneuduttava. Suoliston hyvinvointi vaikuttaa mm. siten, että ravintoaineet ja vitamiinit pääsevät imeytymään rakennusaineiksi mm. puolustusjärjestelmää, entsyymi- ja hormonitoimintaa varten.

 

Ennen suolistoa, jo suussa ja vatsalaukussa alkaa tapahtumaan ruoansulatusta, joten ne on suoliston ohella oltava kunnossa. Esimerkiksi ohutsuoli kärsii ja reagoi, jos vatsalaukussa ei ole ruoka alkanut sulamaan, vaan menee ohutsuoleen osittain sulamattomana. Suurin osa serotoniinista muodostuu suolistossa, joten huono suoliston kunto vaikuttaa myös mielialaan. Ruoka on lääkkeemme!

 

Suoliston hyvinvointiin vaikuttaa usein stressi ja selän alueen jumitilat, mutta tärkein asia suolistolle on itse ruokavalio.

 

Keho tarvitsee mahdollisimman ravintoainerikasta ja puhdasta ruokaa. Sokerit, valkojauhotuotteet ja valmisruoat eivät tue lapsen kasvua ja kehitystä. Karkit, keksit, ja limsat sisältävät mm. lisä-, ja väriaineita ja niiden ravitsemusarvo on mitätön. Ne kuormittavat lapsen kehoa, eikä niistä ole rakentamaan ja suojaamaan kehoa. Päinvastoin.

 

Vesi on paras janojuoma ja sitä tarvitaan kaikkeen kehossa. Olemmehan suurelta osin vettä. Esimerkiksi faskiakalvot ympäröivät kehoa kaikkialla. Lihaksia ja sisäelimiä. Jos faskiakalvot ovat nestehukan vuoksi liimautuneet yhteen, niin lihakset ovat jumissa ja myös sisäelinten toiminta ja verenkierto on heikentynyt. Ja mitä siitä taas seuraa? Monenlaisia särkyjä, ruoansulatuksen heikkenemistä, hormonitoiminnan ja sisäelinten toiminnan heikentymistä ym.

 

Psyykkinen stressikin voi ilmetä kehon tasolla erilaisina särkyinä, vatsakipuina, tunnemyrskyinä. Lapsen ja nuoren kanssa kannattaa joka päivä jutella päivän tapahtumista ja olla kiinnostunut siitä, mitä hän kertoo. Kuulumisten kautta voi saada myös näkemystä siitä, että mikä tai mitkä asiat ja tilanteet ovat hänelle haastavia ja aiheuttavat stressiä. Lapsi saa samalla vanhemmalta huomiota, joka on lapselle elintärkeää. Ole kiinnostunut lapsesi asioista, tunteista, ajatuksista ja opettele asettumaan lapsen kokemukseen, ymmärtämään tai ainakin kuuntelemaan sitä!

 

Jos olet miettinyt, voisiko lapsellesi olla apua jäsenkorjauksesta tai vyöhyketerapiasta, niin ole rohkeasti yhteydessä. Mietitään yhdessä asiaa ja kokeillaan mahdollisesti jompaakumpaa hoitomuotoa tai kumpaakin.

 

Etukäteen ei voi taata, että hoito auttaa. Voi olla, että oireilu helpottaa vähän, kokonaan tai ei ollenkaan. Se on vain kokeiltava. Harvoin lääkärikään lääkettä määrätessä voi taata, että juuri se lääke on kyseiselle henkilölle avuksi, vaan esimerkiksi verenpainelääkkeiden kohdalla olen sairaanhoitajan työssä usein nähnyt, että usein on kokeiltava erilaisia, ennen kuin sopiva lääke löytyy. Täydentävissä hoidoissa ei kuitenkaan ole haittavaikutuksia, joten ne ovat turvallisia käyttää. Ja yleensä niistä todellakin on hyötyä!

 

 

Nina Vähäkoski

Nina Vähäkoski