HIERONTA

 

Hieronta auttaa lihasten kireyksiä sulamaan, virkistää  ja parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, saa hermoston rentoutumaan.

 

Hieronnassa pyrin kivuttomuuteen, koska kipu saa kehon jännittymään vastaan. Lisäksi jos hierominen tehdään liian kovaa, voi hieronnan jälkeen iho ja kudokset olla hyvin kipeitä ja ilmaantua mustelmia, kun on liian kovalla käsittelyllä rikottu soluja. Solujen rikkoutuminen voi aiheuttaa lisäksi tulehdusta alueella. Siksi käytän hieroessa osaamaani mobilisoivaa hierontaa tarvittaessa apuna, sekä kuitupaperia, jolla pääsen syvemmälle kudokseen kipua tuottamatta.

 

Käytän hieronnassa klassisia hierontaotteita ja tarvittaessa mobilisoivaa hierontaa. Hieronnan voit valita ajan mukaan. Tarvittaessa voidaan sopia pidempikin hieronta tarpeittesi mukaan.

 

Olen opetellut hierontaa jäsenkorjauksen pääkouluttajamme Leila Kattilakosken järjestämällä erillisellä hierontakurssilla v. 2018 ja tehnyt sen jälkeen hierontaa asiakkaille. Myös itse jäsenkorjauksen koulutukseen kuuluu hieronta-otteiden opettelua, koska jäsenkorjaus on mobilisoivaa hierontaa.

 

Vuoden 2022 aikana täydennän hieronnan osaamistani opiskelemalla hierojan ammattitutkinnon Gradialla työn ohessa. Koulutus on erinomaista kertausta,vahvistusta ja tarkennusta anatomian osaamiseeni ja laajennusta hierontaotteisiin.

 

VATSAN ALUEEN HIERONTA JA HENGITYKSEN HELPOTTAMINEN

Olen opiskellut myös vatsan alueen hierontaa. Vatsan alueen hierontaa voi tehdä muun kehon hieronnan yhteydessä, mutta olen luonut siitä erillisen palvelun, koska siihen on hyvä varata kunnolla aikaa, jos sen alueen käsittelylle on tarvetta. Vatsan alueen käsittely voi auttaa mm. suoliston toiminnan paranemiseen, mutta myös selän puolen ongelmien helpottamiseen. Myös hengityksen ongelmat, esimerkiksi pinnallinen hengitys, voi helpottaa kun valitset vatsan alueen hieronnan, jossa hierotaan vatsan, kylkien, rintakehän ja kaulan alueen lihaksia sekä venytellään faskioita klassisen hieronnan ja myös mobilisoivilla otteilla.

 

PURENTALIHASTEN HIERONTA

Purentalihasten hieronnassa on tärkeää käydä läpi yläselän aluetta ja myöskin rintakehää kasvojen, niskan ja suun sisältä tehtävän hieronnan lisäksi. Yläkeho on kokonaisuus ja parempia tuloksia saadaan, kun hierotaan laajemmalta alueelta kuin vain niskan ja purentalihasten alueelta.