Intialainen päähieronta

 

Intialainen päähieronta on länsimaisen ja intialaisen hieronnan sekoitus. Intialainen sokea fysioterapeutti on kehittänyt tämän tekniikan kokiessaan, että länsimaisessa hieronnassa ei oteta huomioon yhtä tärkeää kehon aluetta eli päätä.

Hoidossa käsitellään hartioita ja lapaluiden aluetta, niskaa, päätä ja lopuksi kasvoja. Tekniikka ei ole muokkaavaa hierontaa vaan hyvin hellävaraista erilaisin painalluksin ja kosketuksin tehtävää lempeää kosketusta, joka aikaansaa kehossa rentoutta. Intialaiseen päähierontaan on yhdistyneenä hierontaa, vyöhyketerapiaa ja kiinalaista lääketiedettä akupisteineen ja meridiaaneineen, joten yläkehon hierominen vaikuttaa myös muualle kehoon näiden energiaratojen kautta.

Hoidon sanotaan olevan koko kehon stressipesu. Ja sitä se todella onkin! Välillä on itselläkin sitä tehdessä sellainen tunne, että on niin rento olo, että vaipuu sellaiseen transsitilaan, että pää pian notkahtaa hartioilta alas.

Kehon ja mielen rentoutuessa ja energiaratojen avautuessa mm. verenkierto paranee, jolloin kivut helpottavat, lihakset pehmenevät, sisäelinten toiminta aktivoituu ja monenlaiset vaivat helpottuvat. Uni syvenee ja kun keho saa lepoa, niin kaikenlaiset paranemisprosessit voivat käynnistyä paremmin. Heti hoidon jälkeen voi olo tuntua hetken aikaa pökkyräiseltä, kun on ollut vajonneena niin syvään rentouden tilaan.

Hoito tehdään siten, että hoidettava istuu penkillä, kun käsitellään yläselän, niskan ja pään aluetta. Lopuksi kun käsitellään kasvojen ja korvanlehtien alueita, niin hoidettava on hoitopöydällä selällään, jotta keho saa rentoutua vielä lisää.