Intuitiivinen hoito

 

Intuitiivinen hoito  yhdistää kehohoidot ja energiahoitamisen.

 

Hoidon kulku etenee sen mukaan, mitä keho kertoo hoidon aikana. Hoito on joka kerta erilainen, sen mukaan mikä on tilanne. Tarvitaanko enempi fyysistä kehon pehmittelyä ja stimulointia vai lähestytäänkö enempi energialla.

 

Hoito tehdään pääasiassa hoitopöydällä makuulla ja välillä tarvittaessa osa hoidosta myös penkillä istuen. Hoidetaan vaatteiden päältä, korkeintaan sukat riisutaan. Aloitan hoidon antamalla energian virrata ja samalla keskityn kuuntelemaan, mitä keho alkaa kertomaan ja etenen sen mukaan. Otan huomioon alkuhaastattelussa asiakkaan kertomat asiat ja mahdolliset rajoitteet.

 

Tässä hoidossa yhdistyy siis energiahoito ja fyysisemmät tekniikat. Fyysisen kehon tekniikoita ovat intialainen päähieronta, jäsenkorjaus, vyöhyketerapia, akupainanta, joita tulee hoitoon mukaan sen mukaan, mikä on tarpeellista. Kehoa availlaan ja pehmitellään ja tasapainotetaan vaatteiden päältä.

 

Energian virtauttaminen eli energiahoito on mukana koko hoidon ajan. Energiahoidossa energia tietää minne sen tarvitsee mennä ja mitä sen tarvitsee tasapainottaa. Voi olla, että energiakentässä on tasapainotettavaa, jota energia lähtee korjaamaan. Kaikki epätasapainon tilat ovat jo energiakentässä olemassa, ennen kuin ne tulevat näkyviin konkreettisesti kehon toiminnassa.

 

Hoidon aikana voi halutessaan kertoa ääneen tuntemuksista, jos niitä nousee pintaan. Energian virtausta voi vain rentoutua ottamaan vastaan.  Jostain kehon osasta voi vapautua lihasjännitystä ja mahdollisesti myös tunnetta. Tunne ja lihasjännitys vapautuvat kumpikin sulaen lempeästi ja antaen tilaa kehossa virtaukselle. Aina ei tuntemuksistaan saa selkeää aistimusta, vaan kehossa voi vaan tuntua ärsyttävältä tai painavalta. Eli kehokin kertoo omalla tavallaan siitä, että jokin siellä painaa.

 

Kun jumittavaa tai kipuilevaa kohtaa kehossa huomioidaan rauhassa, niin voi alkaa virrata ymmärrystä siihen, että mitä tunteita tai asioita sieltä kehon kokemuksesta muotoutuu. Tai ymmärryksen sijaan jotain vain sulaa pois, kevyesti ja lempeästi. Aina ei nouse mieleen mitään erityistä, eikä tarvitsekaan. Keho saa hoidon aikana rentoutta, tasapainotusta ja palautumiseen tarvittavaa voimaa takaisin. Voi vain ottaa vastaan ja antautua rentoudelle, ajatusten, tunteiden ja muistojen virtaamiselle. Ei tarvitse analysoida tai lähteä puimaan mitään.

 

Hoito rentouttaa, avaa ja tasapainottaa kehoa sekä mieltä ja lievittää stressiä, joka on monen epätasapainotilan taustalla. Siitä voi olla apua kipuihin, unettomuuteen, vaikeuteen rentoutua, kehon jumeihin ja monenlaisiin stressin tuomiin tuntemuksiin.

 

Intuitiivinen hoito voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun on sellaisia sairauksia taustalla, jolloin ei voi tehdä keholle raskasta ja aktivoivaa hoitoa, kuten vyöhyketerapiaa tai jäsenkorjausta.

Tai silloin, kun taustalla on pitkään jatkunut stressitila ja lähdetään rauhassa ja lempeästi hakemaan rentoutta kevyellä kehonkäsittelyllä ja hermoston rentouttamisella. Aletaan etsimään keholle voimaa, jotta se jaksaa alkaa tasapainottaa itseään. Jos on pitkään jatkunut stressi ja kuormitus taustalla, ei kehossa ja mielessä ole välttämättä resursseja alkaa korjaaviin toimiin, ennenkuin on saatu rentoutta ja energiaa sinne rakennuspalikoiksi.

 

Ensimmäisellä käynnillä haastattelen sinua ja täytetään haastattelulomake, jossa käydään läpi tilannettasi.