Lempeämpi hieronta

 

Tässä hieronnassa keskitytään hitaasti sivellen hieromaan kehoa hieronnan otteilla, mutta tarvittaessa myös intuitiivisella otteella, jolloin laajennetaan hierontaotteita erilaisiin venytyksiin, sivelyihin, tärinöihin, akupisteiden stimulointiin yms.

 

Tämä hieronta on kuin intialainen päähieronta, mutta tehtynä koko keholle. Stressipesu koko keholle.

 

Hieronnan aikana pyritään vain kokemaan kehoa ja sen reagointia hierontaan. Hieronnassa käytetään öljyä ja tehdään otteet mahdollisimman hitaasti ja rauhallisesti, sekä lempeästi.

 

Tänä päivänä on paljon herkistyneitä ja herkkiä ihmisiä, jotka eivät siedä kovakouraista hierontaa, eikä edes napakkaa otetta. Tämän hieronnan tarkoitus on herkän ja kuulostelevan, sulattelevan otteen kautta rentouttaa hermostoa ja lihaksia, sekä saada mieli palautumaan kehoon ja kehon viesteihin. Kehon kautta mennään rauhoittamaan myös mieli.

 

Ihmiset ovat nykyään paljon päänsä sisällä. Ajatukset ovat valloillaan ja vievät kehon kuuntelulta tilaa. On tärkeä palata välillä tähän hetkeen ja oman kehon kokemiseen.

 

Hieronnan aikana ei tarvitse analysoida tai jäädä kiinni kehon tuntemuksiin ja siihen, miksi jokin kohta tuntuu tiukemmalta tai miksi siitä herää pintaan jokin tunne. Ollaan vain ja koetaan kehossa tapahtuvaa elämää, hengitystä. Ei pyritä mihinkään, ollaan rauhassa ja koetaan elämää ilman mielessä tapahtuvia ajatuksia.

 

Tätä voisi sanoa myös meditatiiviseksi hieronnaksi. Palataan kehoon, tähän maanpäälliseen olemukseen, jonka tehtävänä on toteuttaa elämän aikana mielessä syntyneitä ajatuksia, ideoita ja olla se väline, jonka kautta voi toteuttaa sitä miksi tänne on tultu.

 

Hieronta on erittäin rentouttava ja palauttaa sinua maanpinnalle, jos liitetelet korkeuksissa. Välillä on hyvä ja ehdottoman tärkeä palata maanpinnalle.

 

Hieronta poistaa stressiä ja rentouttaa lihaksia, vaikka siinä ei voimallisesti lihaksia muokatakaan. Välttämättä voima ei ole aina se, millä kehoa saadaan pehmenemään, vaan kevyt ja lempeä, hidas ja sulatteleva kosketus voi ollakin se tehokkain lähestymistapa jumittavalle keholle ja stressaantuneelle mielelle.