Loppuraskauden valmistelevat hoidot

 

 

Loppuraskauden hoidossa valmistaudutaan raskausviikolta 36 alkaen pikku hiljaa synnytykseen ja pehmitellään lempeästi kehoa. Loppuraskauden aikana voi tulla erilaisia jumituksia ja kipuja kehoon hormonien, kehon asennon muuttumisen ja  yhä kasvavan vatsan myötä. Loppuraskauden aikana tulee usein myös halua hiljentyä ja hidastaa ja henkisesti valmistautua tulevaan synnytykseen.

Rauhallinen hoito valmistelee kehoa ja mieltä kuuntelemaan omia sisäisiä tuntemuksia sekä olemaan vahvemmin yhteydessä vauvaan. Hoidon aikana käytetään vyöhyketerapiaa, akupainantaa, hierontaa tai jäsenkorjausta aina sen mukaan, mikä on sen hetkinen tarve. Pehmitellään lihaskireyksiä, ja pyritään vähentämään kipuja tai pinnetiloja lempeästi, vähennetään stressiä, rauhoitutaan.

Lasketun ajan lähellä, viikolta 39 voi laittaa korviin myös aurikulohelmet, joita voi kotona painella ja hieroa. Helmet valmistavat kehoa juuri synnytykseen ja voivat helpottaa ja edistää sitä.

Kolmesti hoidoissa käytyäsi, saat yhden ilmaisen vauvahieronnan, jonka arvo on 40 e. Vauvahieronta tulee käyttää kuukauden sisällä vauvan syntymästä. Vauvahieronnalla päästään tarkistamaan vauvan jumit ja auttamaan hänen kehoaan tasapainoon ja ehkäisemään vatsavaivoja ja muita haasteita, joita erilaiset jumit ja tiukkuudet kehon toimintoihin voivat tuoda.