Loppuraskauden valmistelevat hoidot

 

 

Loppuraskauden hoidossa valmistaudutaan raskausviikolta 36 alkaen pikku hiljaa synnytykseen ja pehmitellään lempeästi kehoa. Loppuraskauden aikana voi tulla erilaisia jumituksia ja kipuja kehoon hormonien, kehon asennon muuttumisen ja  yhä kasvavan vatsan myötä. Loppuraskauden aikana tulee usein myös halua hiljentyä ja hidastaa ja henkisesti valmistautua tulevaan synnytykseen.

Rauhallinen hoito valmistelee kehoa ja mieltä kuuntelemaan omia sisäisiä tuntemuksia sekä olemaan vahvemmin yhteydessä vauvaan. Hoidon aikana käytetään vyöhyketerapiaa, akupainantaa, hierontaa tai jäsenkorjausta aina sen mukaan, mikä on sen hetkinen tarve. Pehmitellään lihaskireyksiä, ja pyritään vähentämään kipuja tai pinnetiloja lempeästi, vähennetään stressiä, rauhoitutaan.

Lasketun ajan lähellä, viikolta 39 voi laittaa korviin myös aurikulohelmet, joita voi kotona painella ja hieroa. Helmet valmistavat kehoa juuri synnytykseen ja voivat helpottaa ja edistää sitä.

Loppuraskauden hoitoja voi tehdä viikolta 36 alkaen. Mennään sinun tilanteesi mukaan viikottain tai harvemmin. Ihan mitenkä sinä itse haluat ja tarvitset. Voit myös käydä vain lasketun ajan tienoilla, jolloin käydään jo niitä heijasteita jalasta läpi, jotka valmistelevat kehoa synnysystä varten, sekä laitetaan aurikulohelmet ja pehmitellään vielä lantion ja selän jumituksia ja tarkistetaan lantion asento, jotta sieltä saataisiin virheasennot ja lukot pois, jotka voivat olla hidastamassa synnytyksen etenemistä.