Loppuraskauden valmistelevat hoidot

 

 

Loppuraskauden hoidossa valmistaudutaan raskausviikolta 36 alkaen pikku hiljaa synnytykseen ja pehmitellään lempeästi kehoa. Raskauden ja varsinkin loppuraskauden aikana voi tulla erilaisia jumituksia ja kipuja kehoon hormonien, kehon asennon muuttumisen ja  yhä kasvavan vatsan myötä. Loppuraskauden aikana tulee usein myös halua hiljentyä ja hidastaa ja henkisesti valmistautua tulevaan synnytykseen.

 

Jos sinulla on kehossa jumituksia jo valmiiksi ennen raskautta, niin loppuraskauden hoidoissa olisi hyvä käydä pari-kolme kertaa pehmittelemässä kehoa.  Itse asiassa silloin olisi hyvä jo aiemminkin raskauden aikana tehdä hierontaaa, jäsenkorjausta. Mitä enemmän keho on pehmeä ja periksi antava, eikä siellä ole virheasentoja tai lihasjumia ja sen tuomaa stressiä, niin sitä helpommin synnytyskin yleensä sujuu.

 

Voit myös käydä vain lasketun ajan tienoilla, jolloin käydään jo niitä heijasteita jalasta läpi, jotka valmistelevat kehoa synnytystä varten, sekä laitetaan aurikulohelmet ja pehmitellään vielä lantion ja selän jumituksia ja tarkistetaan lantion asento, jotta sieltä saataisiin virheasennot ja lukot pois, jotka voivat olla hidastamassa synnytyksen etenemistä.

 

Rauhallinen hoito valmistelee kehoa ja mieltä kuuntelemaan omia sisäisiä tuntemuksia sekä olemaan vahvemmin yhteydessä vauvaan. Hoidon aikana käytetään vyöhyketerapiaa, akupainantaa/akupunktioneulotusta, hierontaa tai jäsenkorjausta aina sen mukaan, mikä on sen hetkinen tarve. Pehmitellään lihaskireyksiä, ja pyritään vähentämään kipuja tai pinnetiloja lempeästi, vähennetään stressiä, rauhoitutaan.

 

Lasketun ajan lähellä, viikolta 38-39 voi laittaa korviin myös aurikulohelmet, joita voi kotona painella ja hieroa. Helmet valmistavat kehoa synnytykseen ja voivat helpottaa ja edistää sitä. Ne eivät pakota kehoa mihinkään, vaan ovat pehmentämässä ja auttamassa valmistautumaan synnytykseen.

 

Palveluissani on kaksi aikaa valmisteleviin hoitoihin. Lyhyempi n. 75 min. ja pidempi aika 90-100 min.

 

Pidempi aika kannattaa varata aina lähellä laskettua aikaa, jolloin voi laittaa aurikulohelmet korviin. Pidempi aika sopii myös hyvin jo ennen laskettua aikaa, kun haluaa rauhallisen hoidon ja kaipaa kunnon rentoutusta keholle. Silloin ei vielä laiteta korviin helmiä, vaan pehmitellään kehoa muilla keinoin rauhallisesti ja kuunnellen.

 

Lyhyempään hoitoon ei kuulu aurikulohelmet, vaan silloin pehmitellään kehoa muilla keinoilla ja annetaan keholle sykäys rentouteen, valmistautumiseen kohti suurta muutosta; synnytystä.

 

Loppuraskauden aikana voidaan hyvin tehdä normaali jäsenkorjaushoito tai vyöhyketerapiahoito, jos ei halua tällaista yhdistelmähoitoa. Jäsenkorjaushoito pehmittelee ja tasapainottaa hyvin kehoa, saadaan mahdollisia virheasentoja korjattua, pehmitettyä kudoksia ja varsinkin lantiota ja selkää hyvin rentoutettua synnytystä ajatellen.

 

Ajanvarauksen viestiin kannattaa laittaa aina meneillään oleva raskausviikko, varasipa sitten loppuraskauden hoidon, jäsenkorjauksen tai vyöhyketerapian.