Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus perustuu suomalaiseen perinnekulttuuriin. Se on tehokas mobilisaatiohieronta, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Hoidon aikana käsitellään koko keho. Jäsenkorjauksessa käytetään hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, ja asiakas on itse välillä aktiivisesti mukana hoidossa tekemällä liikettä esim. jalallaan.

Hoidon aikana asiakas on sekä hoitopöydällä makuultaan että istuu tuolilla. Hoidossa käytetään öljyä ja kuitupaperia. Jäsenkorjauksessa käsitellään lihaksia, niveliä ja sidekudoksia pehmeillä tekniikoilla, asiakkaan kehoa kuunnellen. Hoito on erittäin lempeä, eikä sen aikana tarvitse jännittää tai pelätä kipua. Alussa voi olla vaikea rentoutua, kun ei tiedä mitä seuraavaksi tehdään, mutta muutaman hoitokerran jälkeen osaa rennosti ottaa hoitoa vastaan.

Jäsenkorjaushoito suositellaan tehtäväksi  alkuun kahden viikon välein 3-5 kertaa, jotta saadaan pysyvämpiä hoitotuloksia. Mitä pidemmän aikaa jumituksia on ollut, sitä useamman hoitokerran se vaatii, että aletaan saamaan pysyvämpiä tuloksia aikaiseksi. Keho niin helposti palaa takaisin totuttuun asentoon ja jumituksiin. Varsinkin, jos epätasapainotilat johtuvat työasennoista tai harrrastuksen yksipuolisesta kuormittavuudesta.

Terveyttä ja tasapainoa ylläpitävät hoidot on myös hyvä muistaa. Kun on käynyt parin viikon välein muutamia kertoja, on hyvä ylläpitää saavutettua tasapainoa kuukauden tai parin kuukauden välein tehtävällä hoidolla. Joku taas kokee, että pari kertaa vuodessa tehty hoito on sopiva itselle. On hyvä kuulostella itseään, että mikä sopii omalle keholle ja elämäntilanteelle. Jo yksi hoitokerta auttaa tasapainottamaan hyvin kehoa.

Tärkeää on myös itse liikkua ja hoitaa kuntoilemalla terveyttään. Parhaat tulokset saadaan, kun asiakas myös itse liikuttaa kehoaan ja niveliään itselleen sopivalla tavalla. Liikunnan ei tarvitse olla kuormittavaa tai rasittavaa, vaan pienikin liike saa aikaan liikkuvuutta ja lisää verenkiertoa, jolloin happi ja ravinteet kulkevat kehossa paremmin ja kipu vähenee. Myös kuona poistuu paremmin kudoksista eikä jää kehoa kuormittamaan ja tekemään kiputiloja tai tulehduksia.

Hyviä hoitotuloksia on saatu aikaan esim. ala- ja yläselän kiputiloissa, hartia- ja niskankivuissa, pään alueen vaivoissa, alaraajojen kiputiloissa yms.
Hoidon esteenä on mm. syöpä, akuutit tulehdustilat ja vammat, kuume, osteoporoosi. Hoidon alussa kartoitetaan asiakkaan sairaudet, jotta varmistetaan, että hoitoa voidaan tehdä.