Perinteinen jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus

 

Perinteinen jäsenkorjaus perustuu suomalaiseen perinnekulttuuriin. Se on tehokas mobilisaatiohieronta, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Hoidon aikana käsitellään koko keho, sillä ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Alkuperäinen syy kivulle voi löytyäkin kauempaa kehosta, kuin missä se tällä hetkellä esiintyy. Jäsenkorjauksessa käytetään hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, ja asiakas on itse välillä aktiivisesti mukana hoidossa tekemällä liikettä esim. jalallaan.

 

Hoidon aikana asiakas on sekä hoitopöydällä makuultaan että istuu tuolilla. Hoidossa käytetään öljyä ja kuitupaperia. Jäsenkorjauksessa käsitellään lihaksia, niveliä ja sidekudoksia pehmeillä tekniikoilla, asiakkaan kehoa kuunnellen. Hoito on erittäin lempeä, eikä sen aikana tarvitse jännittää tai pelätä kipua. Alussa voi olla vaikea rentoutua, kun ei tiedä mitä seuraavaksi tehdään, mutta muutaman hoitokerran jälkeen osaa rennosti ottaa hoitoa vastaan.

 

Kudoksia pehmitellään ja virheasentoja korjaillaan kevyen lempeästi. Virheasennot voivat pitemmällä ajalla tehdä mm. kulumia niveliin.

 

Kivuttomuus on hoidon tärkein periaate ja tavoite. Perinteiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu nikamien niksauttelut. Kehoa ja kudoksia suostutellaan hitaasti ja saadaan kudokset pehmenemään ja virheasennotkin usein korjaantuvat jo kudosten käsittelyllä.

 

Mobilisointi on nivelien ja nikamien kevyttä ja hellävaraista käsittelyä, jolla saadaan liikkuvuutta parannettua ja se nimenomaan tehdään niin, että huomioidaan nivelen luonnollinen liikerata, eikä sitä lähdetä manipuloimaan väkisin.

 

 

Jäsenkorjaushoito suositellaan tehtäväksi  alkuun kahden viikon välein 3-5 kertaa, jotta saadaan pysyvämpiä hoitotuloksia. Mitä pidemmän aikaa jumituksia on ollut, sitä useamman hoitokerran se vaatii, että aletaan saamaan pysyvämpiä tuloksia aikaiseksi. Keho kun niin helposti palaa takaisin totuttuun vanhaan asentoon ja jumituksiin. Epätasapainotiloja voi pitää yllä myös huonot työasennot tai harrastuksen yksipuolinen kuormittavuus.

 

Terveyttä ja tasapainoa ylläpitävät hoidot on myös hyvä muistaa! Kun on ensin käynyt jäsenkorjauksessa parin viikon välein muutamia kertoja, on hyvä ylläpitää saavutettua tasapainoa kuukauden tai parin kuukauden välein tehtävällä hoidolla. Joku taas kokee, että pari kertaa vuodessa tehty hoito on sopiva itselle. On hyvä kuulostella itseään, että mikä sopii omalle keholle ja elämäntilanteelle. Jo yksi hoitokerta auttaa tasapainottamaan hyvin kehoa.

 

Tärkeää on myös itse liikkua ja hoitaa kuntoilemalla terveyttään. Parhaat tulokset saadaan, kun asiakas myös itse liikuttaa kehoaan ja niveliään itselleen sopivalla tavalla. Liikunnan ei tarvitse olla kuormittavaa tai rasittavaa, vaan pienikin liike saa aikaan liikkuvuutta ja lisää verenkiertoa, jolloin happi ja ravinteet kulkevat kehossa paremmin ja kipu vähenee. Myös kuona poistuu paremmin kudoksista eikä se jää kehoa kuormittamaan ja tekemään kiputiloja tai tulehduksia.

 

Hyviä hoitotuloksia on saatu aikaan mm. ala- ja yläselän kiputiloissa, hartia- ja niskakivuissa, pään alueen vaivoissa, alaraajojen kiputiloissa, olkapäiden kiputiloissa yms. Koska hoidon aikana käsitellään koko kehoa jaloista päähän asti, niin hoito vaikuttaa tehokkaasti monenlaisiin vaivoihin.

Hinnastossa on eri pituisia aikoja tarjolla. Jäsenkorjauksessa yleensä tehdään kahden tunnin hoito, jolloin käsitellään koko keho. Siinä saa parhaimmat tulokset aikaan. Varaa ensimmäiselle käynnille 15 min. pidempi aika, koska silloin täytetään alkuhaastaatelulomake.

Erityispitkä aika (2 h 30 min.) on myös tarjolla, jos tiedät, että olet todella jumissa ja käsittely vie enempi aikaa.

Lyhyemmät ajat sopivat silloin, kun olet jo käynyt koko kehon hoidossa muutamia kertoja. Välillä voi olla niin, että ei tarvita koko kehon käsittelyä tai on vaikka sen verran kiireistä, että lyhyempi aika on parempi.

Hoidon esteenä on mm. syöpä, akuutit tulehdustilat ja vammat, kuume, osteoporoosi. Hoidon alussa, esimmäisellä käyntikerralla, kartoitetaan asiakkaan sairaudet, jotta varmistetaan, että hoitoa voidaan tehdä ja että mitä hoidon aikana tulee ottaa huomioon (keinonivelet, verenohennuslääkitys yms.).