Raajojen nestekiertoa edistävä hieronta

 

Nestekiertoa edistävä eli lymfahieronta on todella kevyin sivelyin ja pumppaavalla otteella tehtyä hierontaa, joka auttaa lymfanestettä eteenpäin ja siten vähentää turvotuksia. Tämä hieronta sopii lieviin ja kohtalaisiin turvotuksiin. Runsaat turvotukset ovat sitten jo siihen erikseen koulutetun lymfaterapeutin osaamisalaa.

 

Ennen hierontaa mitataan käsivarresta tai jaloista mitat ja hieronnan päätteeksi samat mittaukset tehdään uudestaan, jotta saadaan konkreettisesti tietoa, kuinka hyvin neste on lähtenyt liikkeelle. Usein se on selkeä tulos, esim. hauiksen kohdalta on lähtenyt 1-1,5 cm nestettä liikkeelle. Nilkasta on usein myös lähtenyt 1-3 cm nestettä. Hieronnassa käytetään paljon öljyä, jotta ote on ja liukuva kevyt,sillä silloin lymfasuonisto ei painu tukkoon ja neste pääsee etenemään suonistossa.

 

Hierontaa ei voi tehdä silloin, kun on sydämen vajaatoiminta, useampia imusolmukkeita poistettu, tai kun on tulehdus-/tukosturvotusta.

 

Lymfahieronta tehdään joko alaraajojen tai yläraajojen(rinnan ja yläselän alueet otetaan usein käsivarsien lisäksi) alueelle silloin, kun varataan tunti aikaa ja 90 min. ajalla ehditään tehdä esim. jalat ja koko selkä.

 

Nestekiertoa edistävä hieronta on erittäin rentouttava hieronta, ja se laskee verenpainetta ja rentouttaa hermostoa. Toisille sopii tämän tyyppinen hieronta paremmin lihastenkin rentouttamiseen kuin tavallisen hieronta. Kannattaa kokeilla, jos herkästi tulet tavallisesta hieronnasta kipeäksi, että olisiko tämä sinulle parempi hieronta. Esimerkiksi fibromyalgiaa ja kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavat saattaisivat hyötyä tästä kevyestä nesteitä liikkeelle saavasta hieronnasta.