Reiki

 

Reiki on energiahoitoa. Hoitomuoto on tullut länsimaihin japanista, jossa 1900-luvun alkupuolella Mikao Usui niminen opettaja löysi reikin uudestaan ihmisten käyttöön. Reikin juuret ovat ehkä Tiibetissä tai Intiassa, sitä ei kukaan osaa tarkkaan sanoa, että mistä se alunperin on lähtöisin. Mikao Usui tutki paljon kirjallisuutta ja pyhiä sanskritinkielisiä kirjoituksia, opiskeli länsimaista teologiaa ja vanhoja taistelulajeja etsiessään vastausta käsillä parantamisen taitoon. Ja viimein hän sai omakohtaisen kokemuksen siitä meditoituaan ja paastottuaan useita viikkoja.

Reikihoidon aikana hoidettava makaa hoitopöydällä. Hoitaja käy kehoa läpi pitämällä käsiä hoidettavan kehon eri kohdissa, joko kosketuksessa kehoon tai vähän kehosta irti. Hoidon aikana virtautetaan elämänenergiaa käsien kautta.

Hoitaja ei käytä omaa energiaansa, vaan hän on kuin putki, jonka kautta energia voi virrata käsien kautta hoidettavan kehoon ja ympäröivään energiakenttään. Kun energia lisääntyy kehossa, keho rentoutuu ja puhdistuu, tukkeumat aukenevat lempeästi ja keholla on mahdollisuus tehdä korjaavia prosesseja tasapainottuakseen. Hoidon jälkeen on voi saada paremmin yhteyden omaan sisimpäänsä ja tehdä tärkeitä oivalluksia, joiden kautta kykenee konkretisoimaan tarvittavaia muutoksia elämäänsä. Koska energia tietää, mihin sen tarvitsee mennä, ei hoitajan tahdolla tai pinnistelyllä ole mitään merkitystä.

Hoidon aikana ja jälkeen saattaa nousta kehon tasolle erilaisia tuntemuksia: väreilyä, lämpöä, kylmyyttä, paineen tuntua yms. Myös tunteiden tasolla saattaa nousta jotain pintaan: yhtäkkiä naurattaa, kyyneleet valuvat yms. Kaikki reaktiot ovat sallittuja ja oikein.

Reiki ei ole uskonnollista hoitoa, eikä henkiparannusta. Reiki on läsnäoloa tässä hetkessä juuri sellaisena kuin olemme ja juuri sellaisen elämäntilanteen keskellä kuin olemme. Hyväksymistä.

Reikistä on ollut apua kipuihin, unettomuuteen ja stressioireisiin. Myös eläimille reiki-hoidoista on ollut apua. Se rauhoittaa ja rentouttaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä. Rento mieli auttaa kehoa rentoutumaan ja päinvastoin.

Koska energia on riippumaton ajasta tai paikasta, sitä voi tehdä myös etähoitona. Etähoito käydään puhelimessa läpi heti hoidon jälkeen. Etähoito on yhtä vaikuttava hoito kuin kontaktihoitokin. On kuitenkin hyvä, jos on käynyt aiemmin kontaktihoidossa ennenkuin ottaa vastaan etähoidon.

Reiki/energiahoito kahdelle

Hoidon voi tehdä myös pariskunnalle, ystävyksille tai vaikkapa aikuiselle ja lapselle samalla kerralla. Mikäpä sen ihanampaa kuin saada viettää yhteinen hetki energiahoidon parissa! Hoidon kesto kahdelle tehtäessä on 75 min.