Reiki

Reiki on energiahoitoa. Hoidettava makaa hoitopöydällä ja hoitaja pitää käsiä kehon eri kohdissa joko kosketuksessa kehoon tai vähän kehosta irti.

Hoitajan käsien kautta virtaa Ki-energiaa (elämänenergiaa) hoidettavaan. Hoitaja ei käytä omaa energiaansa, vaan hän on kuin putki, jonka kautta energia voi virrata käsien kautta hoidettavan kehoon ja ympäröivään energiakenttään. Kun energia lisääntyy kehossa, keho rentoutuu ja puhdistuu, tukkeumat aukenevat lempeästi ja keholla on mahdollisuus tehdä korjaavia prosesseja tasapainottuakseen.

Hoidon aikana ja jälkeen saattaa nousta kehon tasolle erilaisia tuntemuksia: väreilyä, lämpöä, kylmyyttä, paineen tuntua yms. Myös tunteiden tasolla saattaa nousta jotain pintaan: yhtäkkiä naurattaa, kyyneleet valuvat yms. Kaikki reaktiot ovat sallittuja ja oikein.

Reiki ei ole uskonnollista hoitoa, eikä henkiparannusta. Reiki on läsnäoloa tässä hetkessä juuri sellaisena kuin olemme ja juuri sellaisen elämäntilanteen keskellä kuin olemme. Hyväksymistä.

Reikistä on ollut apua kipuihin, unettomuuteen, stressioireisiin yms. Myös eläimille reiki-hoidoista on ollut apua. Se rauhoittaa ja rentouttaa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä.