Vauvahierontaa Baby Balancen opeilla

 

Vauvahieronnassa hierotaan sivellen, pyöritellen, painellen ja rullaten koko vauvan kehoa päästä varpaisiin. Faskioita availlaan lempeästi ja lihasten jumituksia saadaan sulamaan ja oloa helpottamaan. Ollaan läsnä ja kuunnellaan mitä vauvan kehossa tapahtuu.

 

Jalkaterien heijastepisteiden kautta vaikutetaan vyöhyketerapeuttisesti koko kehon toimintoihin ja hermostoon. Jäsenkorjauksen keinoja käytetään kehon hellävaraiseen pehmittelyyn ja hyödynnetään kehon liikeratoja ja lapsen luontaista liikehdintää vasteena käsittelyyn.

 

Monilla vauvoilla on kehossa jumituksia, vaikkei sen kummempia oireita toiminnan tasolla olisikaan. Oikeastaan kaikkien vauvojen olisi hyvä käydä vauvahieronnassa, koska varsinkin loppuaika ahtaassa kohdussa on voinut vaikuttaa siihen, että vauvan kehossa on jotain jännitystilassa ja toinen, eli vastapuoli taas on venytystilassa.

 

Myös synnytyksen aikana saattaa tulla painetta ja venytystä esimerkiksi pään alueelle ja sitä olisi hyvä purkaa ja tasapainottaa hieronnan kautta pois.

 

Kun kehoa saadaan pehmiteltyä ja tasapainotettua, niin esimerkiksi ruoansulatus toimii paremmin, motorinen kehitys etenee tasaisesti, virheasennot saadaan korjattua ja ennaltaehkäistään tulevat mahdolliset ryhtiongelmat. Vauvan vointi on kokonaisuudessaan parempi.

 

Refluksivaivat, huono imuote, itkuisuus, uniongelmat, pään kääntäminen vain toiselle puolelle, raajojen toispuoleinen käyttö, itkuinen turvaistuimessa, liikkumisen haasteet tai viivästyminen (esimerkiksi kääntyy vain toisen kyljen kautta), koliikki, ummetus, esimerkiksi usein helpottavat vauvahieronnan avulla.

 

Hieronnassa käytetään öljyä, jotta hierominen tuntuu mukavammalta, kun käsi liukuu pehmeämmin iholla. Jos on kovin itkuinen vauva ja jumituksia paljon, niin hierotaan vaatteiden päältä. Vastikään syntyneet myös hoidetaan vaatteiden päältä, koska vaatteet tuovat lämpöä ja turvaa, eikä sitten tule hieronnan aikana kylmä, mikä helposti pienimmille tulee. Aikaa varattava tunnin verran, hieronta kestää vauvasta riippuen 30-45 min.

 

Rokotuksesta on oltava viikko aikaa ennenkuin voi hieroa.
Alkavan flunssan aikana ei voi hieroa, olisi hyvä jos olisi viikon verran aikaa flunssasta paranemisesta. Antibioottikuurin aikana ei mielellään hierota, kuurin loppumisesta olisi hyvä olla muutama päivä aikaa.