VAUVAN KOTIHIERONTA

 

Kotihieronta on  vauvan kevyt perushieronta, jonka vanhempi voi itse tehdä vauvalleen. Se auttaa vauvan kehoa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Otteet ovat yksinkertaiset ja helpot. Hieronnassa käydään vauvan koko kehoa läpi kevyillä perusotteilla.

 

Lempeä ja rauhallinen kosketus saa hyvänolon hormonit virtaamaan sekä hierojassa että hierottavassa. Yhteinen hetki vahvistaa sidettä vanhemman ja vauvan välillä.

 

Yhteinen hetki voi olla mukava pysähdys arjen keskellä. On tärkeää, että kumpikin, sekä äiti että vauva, ovat rentoja, virkeitä tekemään ja ottamaan hierontaa vastaan. Jos aikuinen on kovin stressaantunut tai väsynyt, niin se vaikuttaa myös vauvaan ja hierontahetki muuttuukin pian kurjaksi. Hierotaan siis silloin, kun siihen on sopiva hetki, ilman stressiä tai suorittamista.

 

Hierontaotteet ovat hieronta otteita, jotka sopivat yleisesti kaikille vauvoille, eikä niihin tarvitse olla terveydenhuollon ammattilaisen koulutusta.

 

Baby Balance tekniikkaa en opeta, sen hieronnan tekee siihen koulutettu hieroja. Baby Balance  on anatomisesti tarkempi ja monipuolisempi hieronta, ja siinä yhdistyy vyöhyketerapia, jäsenkorjaus, faskiakäsittely sekä hieronta.

 

Vanhemman tekemä kotihieronta ja Baby Balance hieronta ovat yhdessä hyvä yhdistelmä vauvan olon helpottamiseksi. Vauvan kotihieronta tukee hyvin ammattilaisen tekemää vauvahierontaa.

 

Vanhemman tekemä kotihieronta sopii myös silloin, kun vauvalla ei ole mitään erityisiä ongelmia, vaan vanhempi haluaa oppia mukavan hieronnan ja koko kehon käsittelyn yhteiselon tueksi ja hyvänolon lähteeksi.

 

Kotihieronnan ohjaukseen kuuluu kaksi reilun tunnin mittaista tapaamista.

 

Ensimmäisellä kerralla äiti tekee vauvalle hierontaa ohjatusti ja saa lyhyen kirjallisen muistion mukaan otteista ja järjestyksestä. Toisella kerralla kerrataan hierontaa ja tarkennetaan sitä, mikä unohtui ja mikä oli hankalaa. Lisäksi katson tarvittaessa myös itse vauvan jumikohdat.

 

Vauvahieronta - otteita voit käyttää myös taaperoille.

Ensimmäisen käynnin voit varata sähköisestä ajanvarauksesta tai puhelimitse. Mahdollista on myös tehdä ohjaukset kotikäyntinä. Hinnat löydät hinnastosta.