VAUVAN KOTIHIERONTA

 

Kotihieronta on  vauvan kevyt perushieronta, jonka vanhempi voi itse tehdä vauvalleen. Se auttaa vauvan kehoa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Otteet ovat yksinkertaiset ja helpot. Hieronnassa käydään vauvan koko kehoa läpi kevyillä perusotteilla.

 

Lempeä ja rauhallinen kosketus saa hyvänolon hormonit virtaamaan sekä hierojassa että hierottavassa. Yhteinen hetki vahvistaa sidettä vanhemman ja vauvan välillä.

 

Yhteinen hetki voi olla mukava pysähdys arjen keskellä. On tärkeää, että kumpikin, sekä äiti että vauva, ovat rentoja, virkeitä tekemään ja ottamaan hierontaa vastaan. Jos aikuinen on kovin stressaantunut tai väsynyt, niin se vaikuttaa myös vauvaan ja hierontahetki muuttuukin pian kurjaksi. Hierotaan siis silloin, kun siihen on sopiva hetki, ilman stressiä tai suorittamista.

 

Hierontaotteet ovat sellaisia, jotka sopivat yleisesti kaikille vauvoille, eikä niihin tarvitse olla terveydenhuollon ammattilaisen koulutusta tai anatomian tuntemusta.

 

Baby Balance tekniikkaa en opeta, sen hieronnan tekee siihen koulutettu hieroja. Baby Balance on anatomisesti tarkempi ja monipuolisempi hieronta, ja siinä yhdistyy vyöhyketerapia, jäsenkorjaus, faskiakäsittely sekä hieronta.

 

Vanhemman tekemä kotihieronta ja Baby Balance hieronta ovat yhdessä hyvä yhdistelmä vauvan olon helpottamiseksi. Vauvan kotihieronta tukee hyvin ammattilaisen tekemää vauvahierontaa.

 

Vanhemman tekemä kotihieronta sopii myös silloin, kun vauvalla ei ole mitään erityisiä ongelmia, vaan vanhempi haluaa oppia mukavan hieronnan ja koko kehon käsittelyn yhteiselon tueksi ja hyvänolon lähteeksi.

 

Kotihieronnan ohjaukseen voit valita joko yhden tai kaksi tapaamista.

Monesti kaksi käyntikertaa on parempi, koska ensimmäisen tapaamisen jälkeen, kun äiti tekee hierontaa vauvalle kotona, niin voi herätä jotain kysymyksiä ja ehkä tarvitsee vielä kertausta joihinkin asioihin.Saat ohjauskäynniltä mukaasi muistion hieronnan kulusta ja otteista.

 

Käynnillä katson vauvan kehon tilanteen ja tarvittaessa suosittelen käyttämään vauvaa myös ammattilaisen tekemässä hieronnassa. Vanhempi itse tietenkin päättää, että haluaako hän käyttää välillä vauvaa myös vastaanotolla hierottavana itse tekemän kotihieronnan lisäksi.

 

Vauvahieronta - otteita voit käyttää myös taaperoille!

Kotihieronnan ohjauksen voin tehdä myös kotikäyntinä. Kotikäyntiin lisätään kotikäynnin hinta 10-20 e riippuen matkan pituudesta. Kahteen tapaamiseen tulee tietenkin mukaan kaksinkertaisen matkan hinta.

Kysy vain rohkeasti myös kotikäyntiä!