Korvanlehtien ja jalkaterien vyöhyketerapeuttinen käsittely

 

Palveluissani on myös vyöhyketerapia, jossa yhdistän jalkaterien käsittelyyn korvanlehtien akupisteiden käsittelyn eli aurikuloterapian. Korvanlehdistä löytyy myös koko keho heijasteineen ja sitä kautta pystyy vaikuttamaan kehon toimintoihin.

 

Nämä kaksi kehon aluetta ovat yhdessä voimakas, mutta lempeä hoitomuoto, jossa hermostolle saadaan rauhoittumista ja lihaksille rentoutumista. Kun kehon kudokset rentoutuvat, myös mieli rentoutuu ja on mahdollista kokea tasapainoa ja hyvää oloa.

 

Korvien käsittely mm. rentouttaa lihaksia, tasapainottaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä, lievittää stressiä ja ahdistusta, auttaa uniongelmiin, laskee verenpainetta. Korvien akupisteiden käsittely tukee vyöhyketerapiahoitoa.

 

Aurikulohelmet ovat siemeniä, jotka on kiinnitetty ihoteippiin. Helmiä voi laittaa hoidon lopussa korvanlehtiin sellaisiin heijastepisteisiin, joissa kehon alueella on epätasapainon tilaa, esimerkiksi lihasjännityksiä. Ne ovat vahvistamassa vielä hoitoa muutaman päivän ajan.

 

Helmiä voi muutaman kerran päivän mittaan itse painella ja ne voivat olla korvassa 1-5 vrk. Joskus ne putoavat itsekseenkin pois, kuin merkkinä siitä, että siihen akupisteeseen ei tarvita enää stimulaatiota. Ja itsekkin ne voi ottaa pois heti, jos alkaa tuntumaan siltä, että se vaikka on kiperän tuntuinen tai että sitä ei tavita enää. Helmien laitto sovitaan yhdessä hoidon aikana, jos siihen on tarvetta, ne eivät automaattisesti kuulu hoidon kulkuun.

 

Korvanlehtiin voi laittaa siemenistä myös viiden pisteen hoidon, joka on hyvä mm. unihäiriöihin, ahdistuneisuuteen, stressiin ja rentoutumiseen hyvä hoito. Viiden pisteen hoitoa tehdään monilla päihdepoliklinikoilla vieroitusoireiden hoitoon, laittaen akupunktioneulat pisteisiin vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi. Hoito rentouttaa ja tasapainottaa kehoa sekä mieltä kumpaakin.

 

Pisteet, joihin siemenet laitetaan ovat (suluissa suppeasti vaikutusalueita):

Keuhkot (hengityksen kontrollointi), shenmen (avaa kehoa ja mieltä, rauhoittaa), sympaticus (kipujen vähentäminen, hermoston rauhoittaminen), maksa (lihasten rentoutuminen ja tunteiden virtaus), munuainen (vahvistaa aivoja).

 

Aurikulohelmiä olen käyttänyt myös loppuraskauden hoidoissa, lasketun ajan tienoilla, synnytyksen alkamiseen ja edistämiseen liittyvien pisteiden käsittelyssä.

 

Koska hoidossa yhdistetään jalkojen ja korvien käsittely, on vastaanottoaika 1h 30 min, jotta ehditään hyvin ja rauhassa käsittelemään alueet. Veden juonti on hoitojen jälkeen  (ja myös ennen hoitoa) tärkeää, jotta aineenvaihdunnan vilkastuessa kuona poistuisi virtsan mukana pois kehosta, eikä tulisi kipuja tai muita oireiluja sen vuoksi.

 

Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan terveydentilaa ennen hoitoa täyttämällä asiakastietolomake.

 

Hoidon esteinä ovat mm. syöpä, vakavat mielenterveysongelmat, leikkaukset puolen vuoden-vuoden sisällä, infarktit ja muut verisuonitukokset, vakavat sydänsairaudet, marevan-lääkitys.